Blog

Magmatik kökenli taşlar, mermer türleri

Mermerin gerçekte oluşmasında en büyük etken magmatik taşlar değildir. Ancak mermer oluşumu çoğu zaman bir taşın mermer olarak kabul edilmesi için ağır şartlar taşımaz.
Devamı >>

Mermer çeşitleri, ikinci tür mermerler

Mermer, hayatımızda uzun yıllardır var. Yapı malzemesi olarak dayanıklı ve görünüşünü rengini uzun sür koruduğu için tercih edilen mermerler, ikinci tür ve birinci tür olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu yazımızın konusu ikinci tür mermerlerdir. Konglomera, breşer yani kristalize kireç taşları bu mermer türünü oluşturmaktadır.
Devamı >>

Mermer artıkları nerelerde kullanılıyor?

Mermer madenlerinin nerelerde daha çok olduğunu ve mermerin nasıl çıkarıldığını öğrendikten sonra, mermer artıklarının nasıl değerlendirdiğini de öğrenmek gerekiyor. Görünen o ki mermer ağır çalışmalarla üretiliyor. Mermer üretiminin ciddi boyutlara ulaştığı ülkemizde, mermerin neden önemli olduğunu kullanıldığı sektörlere bakarak görebiliyoruz. Mermer, gerçekte çok fazla atığa sahiptir. Peki bu atığı nasıl değerlendiriyoruz?
Devamı >>

Mermer neden tercih ediliyor?

Ülkemiz, dünyanın en değerli mermerlerini üretme konusunda başarılı mermer ocaklarına ve mermer atölyelerine sahiptir. Granit mermer, yapı taşları arasında en çok tercih edilen türdür. Traverten mermer türlerinin de ülkemizde sık tercih ediliyor olması, kaliteli mermer üretimi açısından ülkemizin şansı coğrafyada bulunmasından dolayı şanslı olduğumuz taraflardan biridir.
Devamı >>

Mermer Üretimi ve Kullanımı

Yıllardır kullanılan ve kalıcı eserlerin inşa edilmesi için önemli bir malzeme olan mermer, kalite dayanıklılık ve çeşitlilik açısından zengindir. Roma döneminden bu yana kullanılan ve heykeltıraşlık alanında başarılı işlerin yapılmasını sağlayan mermer, günümüzde modern yapıların oluşturulması için değerlendirilmektedir. Modern dünyanın ihtiyaçlarını karşılama adına önemli bir yapı malzemesi olan mermer, ülkemizin önemli ihraç...
Devamı >>

Mermerin Keşfi ve Üretimi

Mermerler Maden, insanların yeni şeyler keşfettiği ve özellike değerli, yarı değerli taşlar için bu güne değin geliştirdiği bir sektördür. Her ne kadar özellikle değerli taşlar ve altın için madenler yapılsa da; mermer de önemli bir maden ürünüdür.
Devamı >>

Neden mermer tercih edilmelidir?

İç mekânlarda kaliteye önem veriyorsanız kullanmanız gereken yapı malzemesi mermerdir. Çeşitli türleri ile geniş kullanım alanları sunan mermer, insanların uzun yıllardır kullandığı bir malzemedir. Mermer kullanarak hem renk, hem dayanıklılık hem kalite açısından değerlendirilmesini önerdiğimiz mermer, işyeri ve evler için harika bir seçenek. Dış cephe kaplama ve iç mekân zemin kaplama için kullanılan mermerler oniks mermerleri...
Devamı >>

Mermer türleri Travertenler

Travertenler farklı tür mermerlerdir. Mermer olduklarını kabul etmeyenler de vardır. Kimyasal yapısından söz etmek gerekirse, sıcak kaynak sularının yer yüzüne çıktığı bölgelerde travertenlere rastlanır. Suyun yeryüzüne çıktığı anda ki basınç, mermer türünün oluşmasında etklidir. Bu bölgede ki madensel tuzlar traventer yapısını oluştururlar. Magma suyu çok sıcak olduğunda, bikarbonat oranı yüksekse ve kalsiyum oranı da yüksek ...
Devamı >>

Mermer Üretimi

Ülkemiz, yer aldığı kuşak itibari ile taş açısından zengin bir yeraltına sahip. Alp kuşağında olduğumuz için büyük oranda ve çok çeşitlilikte mermer rezervimiz var. Teknolojinin ve sanayinin gelişmesiyle birlikte dünyada mermer üreticileri içinde fark edilir bir noktada olan Türkiye, doğal taş üreticisi olarak madencilik sektöründe söz sahibi ülkelerden biridir. Anadolu, doğal taş zenginidir. Afyon ve Trakya mermer madenciliği ...
Devamı >>

Mermer Makineleri

Mermer makineleri arasında slim ve kesme makineleri en fazla kullanılan makineleridir. Farklı mermer türlerine göre değişiklik gösteren mermer makineleri, mermer ocaklarının daha verimli çalışması için gereklidir.
Devamı >>

Mermer Çeşitleri

Mermer bloklar, mermer zemin veya mermer mobilyalar. Mermer dekor ürünler. Tüm bunların üretimi için önce mermer çeşidine karar vermeniz gerekir. Yeni bir dizayn için mermer türü seçiminizde yardımcı olacak bilgileri sizlere sunuyoruz.
Devamı >>

Mermer ocakları

Özellikle ev dekoru için önemli bir malzeme olan mermer, çeşitli mermer ocaklarında zahmetli bir şekilde çıkarılmaktadır. Ev ve işyerleri için hem dekor hem dış kaplama için kullanılan mermerler kalite kalitedir. Her mermer aynı özellikte değildir. Birçok farklı mermer çeşidi vardır. Mermer çeşitleri arasından en uygun olanı bulmak için hem fiyat hem kalite açısından değerlendirme yapmanız gerekir. Tezgah üstü mermeri, dış ceph...
Devamı >>

Mermer yapısı ve üretimi

Türkiye’de mermer üretimi 1960 yılından bu yana devam etmektedir. Mermer maden ocaklarında mermer için üretiminde kullanılan makineler, çeşitli özelliklerde ve niteliktedir. Maden atölyeleri olarak tanımlanan maden ocakları, ülkemizde birçok maden türünün çıkarıldığı gerçeğini düşündüğümüzde birbiriden özel mermer türleri ile kazançlı bir yatırım olabilir.
Devamı >>