Sektörel Tedarikçi Makine Firmaları
Geri Dön
Sektörel Tedarikçi Makine Firmaları

Doğal taş ocaklarında çıkartılan malzemelerin kullanılması için atölyelerde işlenmesi ve istenilen boyutlara getirilmesi gerekmektedir. Atölyelerde işlenmesi gereken mermerlerin de farklı makine ve teçhizat ile istenilen boyutlara gelmesi firmaların tedarikçi makine firmaları ile sürekli iletişimde olmalarını sağlamaktadır.
Mermer kesen ya da mermere şekil verilmesine yardımcı olan makinelerin sadece satın alınması değil sonrasında oluşan herhangi bir sorunda bakım ve onarım gibi süreçlerde de makine firmaları mermer atölyelerine destek vermelidir. Sürekli olan bu işlemlerin yapılması için güvenli tedarikçi firmalar ile çalışılması her atölyenin istediği ve uygulamaya gayret ettiği önceliklerden olmaktadır.

Tedarikçi makine firmaları pazarlamakta olduğu ürünler arasında mermer cilalama makinesi, taşlama makinesi, parlatma makinesi, lazer kesim makineleri, öğütme makineleri, mermer oyma makineleri gibi mermerin işlenmesine yardımcı birçok makinenin tedarik edilmesi sağlanmaktadır. Bu süreçte makinelerin ülkemizde üretilmemesi nedeni ile makinelerin dış ülkelerden getirilmesi ve makineler ile ilgili yaşanan her sorunda tedarikçi firmaların rol oynaması kaliteli ve güvenilir tedarikçi makine firması ile çalışılmasını gerektirmektedir.

Mermer ocaklarının ülkemizde çok olması ve bunun yanında atölyelerin de çok bulunması makinelerin tedarik edilmesi ve sonrasında kullanılması ile ilgili bilgilerin, eğitimin firmalar tarafından sağlıklı bir şekilde sağlanması gerekmektedir. Makinelerin varlığı mermer sektörü için kolaylık sağlarken bu makineleri kullanacak düzeyde vasıflı işçilerin de bulunması gerekmektedir. Bu nedenle tedarikçi firmalar pazarlamış olduğu makine ile ilgili her zaman satış sonrası destek vermek zorundadır.