Traverten Doğal Taş Çeşitleri
Geri Dön
Traverten Doğal Taş Çeşitleri

Doğal taş kullanımı inşaat sektöründe çok sık kullanılan ürünler arasında yer almaktadır. Mutfak, banyo ve balkonlar gibi alanlarda kullanılabileceği gibi alışveriş merkezi gibi toplu kullanım alanlarında da doğal taş çeşitleri kullanılmaktadır. Bastığımız birçok yerde doğal taş çeşitleri kullanılırken traverten doğal taş çeşitlerinin kullanımı da oldukça yaygın olmaktadır.

Traverten taş çeşitleri sıkılaştırılmış kireç varyasyonlarından olduğu için farklı renk ve görünümlerde olmaktadır. Traverter doğal taş modellerinin kullanımı dekoratif amaçlı olurken ev ve iş yerleri için dış cephe ya da tv ünitesinin arka plan dekorunda kullanılmak üzere traverten doğal taş çeşitlerini kullanabilirsiniz.

Traverten doğal taş çeşitleri arasında açık renk kullanıma sahip olan denizli traverten veincut en çok tercih edilen doğal taşlardan biri olurken krem renginin içerisinde katmanların belirgin olması ve doğallığını koruyor olması dekoratif bir kullanım için tavsiye edilen ürünlerden olmaktadır.

Doğal taş çıkartılması ve istenilen boyutlarda kesilmesi uzun bir işlemden geçtiği için traverten gibi doğal taşların fiyatlandırılması da suni olan taşlara göre daha pahalı olabilmektedir. Elbette bu seçeceğiniz ürünün kalitesine ve kullanım alanınıza göre değişiklikler gösterebilmektedir. Doğal taş kullanımı özellikle dekor amaçlı olduğunda dayanıklı ve kaliteli traverten taş tercih edilmektedir. Birçok dekoratör ve mimar seçimlerinde doğal taşlardan yana olurken duvar ve kaplama ya da şömineleri traverten doğal taş çeşitleri ile güzelleştirmektedir.