Mermer Doğal Taş Çeşitleri
Geri Dön
Mermer Doğal Taş Çeşitleri

Doğal taşların kullanımı günümüzde inşaat sektörünün ve yapıların gelişimi ile artmaktadır. Mermer çeşitleri arasında bulunan anatolia cream, limanstone, sofie beige, monte bello gibi modeller ihtiyaçları karşılamaktadır.

Mermer ülkemizde en çok kullanılan doğal taş olurken çıkartılan kaynakları da diğer taşlara oranla daha çok olmaktadır. Mermer kullanımı mutfak, banyo, balkon, kapı önü ve pencere önü gibi alanlarda kullanımı bulunmaktadır. Mermer tercihinde renk alternatifi de çeşitli bulunurken beyaz mermer birçok yerde sade kullanımı ile yapılara güzel görünümler kazandırmaktadır.

Mermer doğal taş çeşitleri arasında mutfak tezgahına uygun renkler klasikler arasında beyaz bulunurken son dönümde modern mutfaklarda siyah mermer ya da renkli mermer kullanımı yaygın olmaktadır. Temizlik ve hijyen açısından modern mutfakların tercihi renkli mermer tezgahlar kullanışlı olmaktadır. Mermerlerin kullanım alanlarından bir diğeri de yer döşemeleri olmaktadır. Havuzlarda iç ve yer döşemede kaydırmaz mermerler kullanılırken sade ve doğal bir görünümü de beraberinde getirmektedir.

Özellikle mermerden yapılan otantik görünümlü heykeller ile birleştirilen havuzlar farklı ve samimi bir görünüm oluşturmaktadır. Herkesin evinde bulunan mermer yapılar daha çok kapı önü ya da pencere önü gibi kullanımlar olurken banyo ya da evinizin içerisinde de mermer doğal taştan yapılan minyatürlere yer vermek mermer yapıların kullanımının alternatiflerinin görünmesine yardımcı olacaktır. Mermer taşın kullanımında siz de farklılıklar yaratmak istiyorsanız mimarların görüş ve önerilerini dikkate alabilirsiniz.