Beyaz Traverten
Geri Dön
Beyaz Traverten

Doğal taş çeşitleri arasında yer alan beyaz traverten de diğer traverten çeşitleri gibi dış cephe ve dekor amaçlı kullanılmaktadır. Beyaz traverten doğal taşları daha çok yazlık bölgelerde bulunan butik oteller başta olmak üzere birçok yerde bulunan otel ya da benzeri alanlar dış cephelerinde ya da lobi gibi kullanılan giriş ve oturma alanlarında kullanmaktadır.
Traverten taşlarının özünde kireçten oluşması yapının çok ağır olmamasını sağlamaktadır. Ağırlığının çok olmaması kullanım alanını arttırırken taşıma ve işçilikte de rahat bir malzeme olmasını sağlar.

Beyaz renk ülkemizde ve dünyada en çok tercih edilen yapı rengi olurken otel, pansiyon ve bodrum evleri diye bilinen görüntülerin aslını oluşmasında etkili olan beyaz travertenler olmaktadır. Taşın doğal renginin beyaz olması ve üzerine herhangi bir boya ya da benzeri bir işlem görmesine gerek kalmaması bir seferlik yapılan masrafın daha sonra tekrarlanmamasına neden olacaktır. Bu açıdan başta beyaz traverteni tercih eden kişilere bu malzeme pahalı gelse de ileriki dönemlerde masrafının olmayışı kullanıcıları memnun etmektedir.

Beyaz traverten doğal taşın yapısından kaynaklanan ilk günkü görüntüsünün uzun yıllar koruması birçok yapının eski olmasına rağmen yeni görüntüsü kazandırmaktadır. Beyaz traverten doğal taşı seçerek siz de yapılarınıza eskimeyen bir görüntü kazandırabilirsiniz. Beyaz traverten taş çeşitlerinde düz beyaz görünüm olabileceği gibi kimi zaman dalgalı beyaz görünüme de rast gelinebilmektedir. Bu görünüm birçok yapıya otantik bir hava da katmaktadır.