Blog

Traverten Doğal Taş Çeşitleri

Doğal taş kullanımı inşaat sektöründe çok sık kullanılan ürünler arasında yer almaktadır. Mutfak, banyo ve balkonlar gibi alanlarda kullanılabileceği gibi alışveriş merkezi gibi toplu kullanım alanlarında da doğal taş çeşitleri kullanılmaktadır. Bastığımız birçok yerde doğal taş çeşitleri kullanılırken traverten doğal taş çeşitlerinin kullanımı da oldukça yaygın olmaktadır. Traverten taş çeşitleri sıkılaştırılmış kireç varyas...
Devamı >>

Mermer türleri diyabazlar ve serpantinler

Farklı türleri ile yapı sektörünün önemli malzemelerinden olan mermerler, özellikle diyabazlar ve serpantinler kategorisi ile dikkat çekmektedir. Yazımızda diyabazları ve serpantileri inceleyeceğiniz. Önce serpantinlerden başlayalım;
Devamı >>

Mermer çeşitleri ve hayatımızdaki yeri

Günümüzde mermer sınıfında olduğu halde kimyasal açıdan mermer özellikleri göstermeyen tür taşlar vardır. Diyabazlar, granitler hatta serpantinler ve travertenler ca bulunmayan türleri ile mermer sınıfında yer almaya devam ederler. Mermer, oluşumu itibari ile özel bir taştır. Mineralojik açıdan değerli, kimyasal yapısı itibari ile dayanıklı olan mermerler, farklı türlerde sınıflandırılmaktadır.
Devamı >>

Mermer türleri nelerdir?

Mermeri yapı malzemesi için olduğu kadar heykel yapımında da kullanıyoruz. Hem sanatsal açıdan hem mimari açıdan önemli bir malzeme olan mermer, birçok farklı türde doğada bulunmaktadır. Mermer türlerinin oluşmasında en büyük etken ise, doğal koşullardır. Çeşitli minarelerle değişik nitelikler kazanan mermerler, içerdiği maddelere ve iklim koşullarına göre türlere ayrılır.
Devamı >>

Mermer dolgu çevirme ve blok çevirme makineleri

Mermer üretiminin çok zahmetli bir süreç olduğunu tahmin ediyorsunuzdur. Mermer, sadece madenden çıkarılmakla kalmıyor aynı zamanda üretim aşamasında hayli zahmet harcanılarak son halini alıyor.
Devamı >>

Mermer türleri – Granit Mermer

Endüstirel bir taş olan mermer kaliteli yapıların inşaası için kullanılmaktadır. Bu yapıların kalıcı eserlere dönüşmesi veya uzun süre tadilat gerektirmeden dayanması, mermerin seçimi konusunda ikna edicidir. Mermer çeşitlerini incelemeye almadan önce, mermerin güneşe ve iklim şartlarına son derece dayanıklı bir taş olduğunu belirtmek istiyoruz.
Devamı >>

Türkiye mermercilikte nerede?

Mermercilik ülkemizin en iyi olduğu alanlardan biridir. Çünkü sahip olduğumuz topraklar, mermer madenleri açısından bonkördür. Sadece Türkiye değil, bu topraklarda medeniyet kuran her millet, madencilik alanında mermer madenleri ile başarılı çalışmalar yapmışlardır.
Devamı >>

Mermer Makineleri

Mermer üretim işi ciddi bir iştir. Mermer ocakları işletilirken, kaliteli mermer çıkarmak için verilen çaba, en iyi mermer makineleri ile desteklendiğinde çok daha iyi ürünlerin elde edilmesini sağlar. Mermer makinelerini araştırmadan hangi makineyi almanız gerektiğine karar vermemelisiniz. Önce araştırmalı ve makinelerin verimini, işlem kapasitesini, elektrik sarfiyatını göz önünde bulundurarak son kararı vermelisiniz.
Devamı >>

Oluşum özelliklerine göre mermerler

Mermer, özelliği itibari ile dayanıklı taş demektir. Ancak günümüzde mermer özelliği gösteren fakat yapısı itibari ile mermer sayılması kanunen mümkün olan taşlarda vardır. Bu taşlar, madeni açıdan ele alındığında gerçek birer mermer değildirler. Fakat yasa ile mermer sayılmaktadırlar.
Devamı >>

Mermer Türleri – Diyabazlar, Serpantinler ve Oniks Mermerler

Mermer, hayatımızın her alanında kullandığımız değerli bir madendir. Her ne kadar çeşitleri olduğu bilinmese de, mermer çok farklı türlerde doğada bulunur. Mermer, heykel yapımında ve yapı malzemesi olarak değerlendirilir. Mermer türleri arasında diyabazlar, yeşil renge sahip sert doğal taşlardır.
Devamı >>

Mermer kullanımı

Yıllardır kullanılan ve kalıcı eserlerin inşa edilmesi için önemli bir malzeme olan mermer, kalite dayanıklılık ve çeşitlilik açısından zengindir. Roma döneminden bu yana kullanılan ve heykeltıraşlık alanında başarılı işlerin yapılmasını sağlayan mermer, günümüzde modern yapıların oluşturulması için değerlendirilmektedir.
Devamı >>

Mermer Türleri

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iç mekan tasarımlarımız çeşitlenmeye başladı. Her ne kadar yeniliklerin zor kabul edilir olması yaygın olsa da, keşfedilen yeni mermer türleri ile makanlarımızın farklılaşması mümkündür. Teknoloji, mermer ocaklarında daha yüksek verim olmasına imkan vermektedir. Mermer türleri arasından hangisini seçeceğinize karar veremiyorsanız sizin için incelediğimiz birkaç mermer türünü değerlendirebilirs...
Devamı >>

Mermer ocaklarının özellikleri nelerdir?

Mermer, doğada bulunduğu şekliyle kullanılmamaktadır. Özel işlemlerden geçen mermer, kaliteli ve dayanıklı bir yapı malzemesidir. İnsanların mermeri tercih etmesinin en büyük nedeni, sağlam yapılar inşa etmek için mermerin kullanılması gerektiğidir. Farklı türde mermerler vardır.
Devamı >>

Mermerin Tarihi

Aslında mermer, eski çağlardan beri kullanılan bir madendir. Önceli çağlarda inşa edilen eserlerde ağırlıklı olarak mermer kullanıldığı görülmüştür. Büyük ebatlı mermerlerin eski şehirlerin inşasında kullanıldığı yapılan kazılarla gün yüzüne çıkmıştır. Eski çağlarda kullanılan eserlerde mermer çeşidi açısından en fazla granit görülmektedir.
Devamı >>

Mermer Ebatlama Makineleri

Mermer madenlerinde ve mermer işleme fabrikalarında Çok Testereli Ebatlama Makinesi alımında dikkat edilmesi gereken özellikler bunlardır. Mermer makineleri çok çeşitlidir.
Devamı >>