Olympos Çimstone
Geri Dön
Olympos Çimstone

Yapıların içerisinde güzel görünümü destekleyen kaplama yüzeyler her zaman doğal taş olmak zorunda değildir. Kimi zaman maliyeti azaltmak için kimi zaman ise istenilen görüntüyü vermek için suni taşlar kullanılmaktadır. Suni taş çeşitlerine çimstone denmektedir. Suni taş çeşitlerinden olan Olympos suni taş çeşidi evlerin içerisinde kullanabileceği gibi büyük yapılarda döşeme için ya da dekor amaçlı kullanabilmektedir.

Olympos çimstone çeşidi açık renk üretimi ve modern görünümü ile tercih edilmektedir. Mutfak tezgahı ya da banyo aksesuarları için tercih edilen Olympos suni taş çeşidi dekor için de farklı kalitelerde üretilebilmektedir.

Olympos suni taş modeli beyaz rengin ağırlıkta olduğu modellerdir. Beyaz renk de genç görünümlerin yansıtılmasını istendiği her mekanda kullanılabilmektedir. Beyazın içerisinden geçirilen siyah hareler taşın görünümünü zenginleştirirken kullanıldığı yere de zenginlik katmaktadır. Olympos suni taşının kullanıldığı yerler özellikle Türk kültürünün yaşatıldığı hamam ve benzeri alanlarda bulunulan odanın tamamının döşenmesi ile bir kültürü yansıtmaktadır.

Suni taşların bu tür hamam, otel ya da havuz kenarına döşenmesi gibi kullanım alanları yayın olurken suni taşların doğal taşlar kadar uzun kullanımı olmaması belli aralıklarla yenilenmesini gerektirmektedir. Bu değişimler bir yandan maliyetli gelse de diğer yandan otelin belli aralıklarla yenilenmesi gerekmektedir. Böylece suni taşların kullanımı amacına uygun kullanılırken tercih açısından da çimstone daha çeşitli olmaktadır.