Mermer İhracatçıları
Geri Dön
Mermer İhracatçıları

Ülkemizde bulunan doğal taş ve çeşitlerinin zengin olması bu ürünü dış ülkelere pazarlamamızı da sağlamaktadır. Mermerin de ülkemizde birçok yerden çıkartılıyor olması kullanım dışında fazla kalan birçok ürün olmasına neden olmaktadır. Bu nedenle pek çok şehirde mermer ihracatı yapılmaktadır. Mermer ihracatının yapıldığı ülkeler arasında koşularımız yer alırken sınır ülkelerimizin dışında Rusya ve Almanya ihraç ettiğimiz ülkelerden olmaktadır.

Mermer ihracatının kullanım yerlerine göre işlenmiş şekilde ya da ham hali ile gönderilmesi söz konusu olmaktadır. Genelde işlenmeden gönderilen mermerler gönderildikleri ülkede ihtiyaca göre atölyelerde işlenmesi sonucu kullanılmaktadır. Ülkemizden ihraç edilen mermerlerin kullanım alanları yer döşemesi, dekor ya da minyatür sanat kullanımı için tercih edilmektedir.

Yurt dışında kaliteli mermerlerin kullanılmasına olan istek ülkemizde bulunan mermerlerin yurt dışına da pazarlanması ile sonuçlanmaktadır. Yurt dışına pazarlanan mermerler ülkemizde bulunan kaliteli malzemeler olurken mermer ihracatında renk ve görüntü de siparişlerde öncelikli olmaktadır. Mermer ihracatında isteklere ve siparişlere zamanında yanıt vererek güvenilirliğini kanıtlayan birçok firma bulunurken mermer ihracatı dendiğinde aklımıza gelen şehirlerarasında İstanbul, İzmir, Burdur, Afyon, Denizli, Antalya ve Konya gelmektedir.

Ülkemizin birçok bölgesinden çıkartılabilen mermer taşları batı bölümünden transferin kolay olması ve deniz yolu ile ulaşımın kolay olması nedeni ile ege, Marmara, Akdeniz gibi bölgelerde bulunan mermer ocakları daha çok tercih edilmektedir. Mermer ihracatında ulaşım maliyetlerinin de önemli olması kıyı bölgeleri daha çok ön plana çıkarmaktadır.