Denizli Traverten Veincut
Geri Dön
Denizli Traverten Veincut

Traverten doğal taş çeşitleri birçok alanda kullanılırken ev içinde kullanım alanları daha çok şömine döşemeleri olmaktadır. Sıcağa ve soğuğa dayanıklı olan traverten taş çeşitleri farklı kalitelerde, renklerde ya da görünümlerde olabilmektedir. Denizli de çıkartılan traverten doğal taş çeşidinin rengi ise kum rengine yakındır. İçerisinde hareler şeklinde dalgalanmalar bulunurken diz çizgilerinde yer aldığı doğal taşlar çıkarılmaktadır.

Denizli traverteninin renk alternatifi birçok kişinin sevdiği ve popüler olan bir renk olmaktadır. Kum rengi ve krem tonları olarak bilinen renk geçişleri evlerin dış cephe kaplamalarında ya da toplu kullanım alanlarının iç mekanlarında dizayn ve dekor amaçlı kullanılabilmektedir.

Denizli traverten doğal taş çıkarımında bilinen şehirlerden olması ve adının bilinilir olmasının vermiş olduğu popülerlik çıkarılan doğal taşların piyasada bulunan diğer traverten taşlarına oranla daha pahalı olmasına neden olmaktadır. Sadece popülerlikten değil denizli traverten doğal taşının kalitesinden de kaynaklı bir fiyat farklılığı dış cephe kullanımında oluşan birçok hava koşuluna rağmen sağlam ve ilk günkü görüntüsünü korumaktadır.

Yapay taşlarda ya da kalitesi kötü olan doğal taşlarda olduğu gibi zaman içinde kararma ya da benzeri farklı kimyasal tepkimelere girmeyen denizli traverten veincut taş modeli birçok yapının dış kaplaması ve iç mekanda dekor amaçlı kullanımına uygun olmaktadır. Denizli traverten veincut doğal taş çeşidine ise gene en çok ege bölgesinde rastlayabilirsiniz.