Blog

Mermer Yer Döşemesi

Binaların kaliteli iç mimari yapısını destekleyen yer döşemeleri mermer olduğunda çok daha ferah ve sağlam bir yapıda oluşmaktadır.
Devamı >>

Mermer Sütun

Mermer doğal taşlar dekor amaçlı kullanıldığında birçok objenin yapımı sağlanmaktadır. Yer döşemesi yada duvar döşemesi gibi kullanıla dekor taşlar mermer olduğunda sütunlar da gerçekleşmektedir.
Devamı >>

Recife Çimstone

Renkli görünümlerden hoşlanan kişiler her zaman doğal taşlardansa çimstone taşlarıda tercih etmektedir. Suni taşların içerisinde renk ve kalite bakımından birçok çeşidin bulunması doğada kendiliğinden oluşmayacak renklerin yapılmasına neden olmakta ve birçok kişi de farklı renkleri tercih ederek evlerine ya da iş yerlerine canlılık katmaktadır.
Devamı >>

Kumlama Makinesi

Doğal taşların kullanılabildiği alanları arttırmak adına farklı işlemlerden geçen mermer, granit ve oniks taşları kumlama makinesinde daha dayanıklı bir yüzeye ulaşmaktadır.
Devamı >>

Mermer Atölyeleri

Mermer ocaklarından çıkartılan taşlara şekil verebilmek için farklı makinelerin işçiler tarafından kullanılması ile evlerimizde mutfak tezgahlarında ya da kapı girişlerinde kullanılabilecek boyutlar da mermerler oluşması atölyelerde gerçekleşmektedir.
Devamı >>

Olympos Çimstone

Yapıların içerisinde güzel görünümü destekleyen kaplama yüzeyler her zaman doğal taş olmak zorunda değildir. Kimi zaman maliyeti azaltmak için kimi zaman ise istenilen görüntüyü vermek için suni taşlar kullanılmaktadır. Suni taş çeşitlerine çimstone denmektedir.
Devamı >>

Mermer Şömineler

Kış evlerinde olmazsa olmaz objelerden biri şömineler olmaktadır. Şömineler hem evin ısınmasında kullanılırken görsel açıdan da zenginlik katan unsurlardan olmaktadır. Mermer şömineler dendiğinde şöminenin tamamen mermerden yapılacağı düşüncesi akla gelebilir fakat bu teknik olarak mümkün olmayacağı için şöminenin kaplama kısmı sadece mermerden yapılmaktadır.
Devamı >>

Mermer Bazalı Basamak

Basamakların birçok çeşidi bulunurken kullanılan doğal taş da bu açıdan önemli olmaktadır. Mermer bazalı basamaklar merdivenlerde kullanılan farklı bir tür olurken tercih isteğe göre değişmektedir.
Devamı >>

Sky Onyx

Oniks doğal taş grubu içerisinde bal rengi ile krem geçişleri bulunan sky oniks inşaat sektöründe çokça kullanım alanı bulmaktadır. İnşaat sektörü içerisinde oniks doğal taşların kullanımının yaygınlığı yer kaplamaları ile pencere detaylarında oluşurken renk olarak da uyumlu bulunan renk sky oniks olmaktadır.
Devamı >>

Mermer Fıskiye

Dekoratif objeler arasında bahçe ve meydanlarda kullanılan mermer fıskiyeler güzel görüntüler oluşturmaktadır. Fıskiyelerin görünümlerinde farklı şekiller olurken en çok sevilen ve kullanılan tek fıskiye olup yukarı ve yanlara açılan tür olmaktadır. Fıskiye türleri arasında çok çeşitli modeller bulabileceğiniz gibi özel tasarımlarda mermer fıskiyeler de isteyebilirsiniz.
Devamı >>

Yer Döşemesi

Doğal taşların kullanım alanları arasında bulunan yer döşemeleri mermerler, granit ya da diğer taşlar ile gerçekleşebilmektedir. Yer döşemesinde kullanılan yöntemler arasında karo ya da mozaik görünümün verildiği döşemeler ağırlıklı olmaktadır. Karo yer döşemelerinde genelde granit taş tercih edilirken büyük kesim granit taşları yere uygun bir şekilde taş atölyelerinde ustalarının ellerinden geçmektedir.
Devamı >>

Ege White Mermer

Mermerin kullanım alanları arasında inşaat, dekorasyon ve güzel sanatlar bulunurken yer kaplama ve dekor kullanımında en çok beyaz renk mermerler kullanılmaktadır. Ege white mermer adından da belli olduğu gibi beyaz renk mermer olarak kullanılmaktadır.
Devamı >>

Mermer Hamam Kurnaları

Geleneksel hamam kültürümüzde suların birikmesi için yapılan geniş içi çukur taş yapılar otantik görünümü desteklemektedir. Hamamlarda mermerden yapılan bu objelere kurna denirken suyun mermer kurna içinde birikmesi sıcak kalmasını sağlarken hamamın sıcaklığını da dengelemektedir. Mermer kurna çeşitleri derinlikleri ve biçimlerine göre değişmektedir.
Devamı >>

Mermer Ocakları

Sektörde farklı bölgelerde bulunan ocaklar mermer firmalar tarafından işletilerek kaliteli ve hızlı hizmet vermektedir. Özel firmalar tarafından işletilen ocaklarda mermer gibi doğal taşların yanında traverten, granit ya da farklı yapıdaki taşlar da çıkartılmaktadır.
Devamı >>

Boreas Suni Taş

Doğal taşların yanında alternatif olarak bulunan suni taşlar birçok alanda aynı doğal taşlar gibi kullanılmaktadır. Görüntü ve kullanım açısından benzer olan granit taş ile boreas suni taş en çok mutfak tezgahlarında kullanılmaktadır. Mutfakların tezgahlarının görüntü olarak aynı fakat kalite açısından farklı olmasında temel etken olan suni taş kullanımı kişileri kimi zaman yanıltabilmektedir.
Devamı >>