Plaka Dolgu
Geri Dön
Plaka Dolgu

Mermerlerin kullanımında birçok aşama olduğunu işçilikten makinelerin kullanımına kadar uzun bir çalışma bulunmaktadır. Plaka dolgu modelleri ile mermerlerin şekil alması her zaman çok daha kolay olurken mermer atölyelerinde bu tür malzemeler olmadan çalışılması mümkün olmamaktadır.

Yerlerin mermer döşemeler ile kaplanmasını istiyorsanız fakat bir yandan da eski bir görünümden daha çok modern bir görünüme kavuşmayı düşünüyorsanız doğal taşlar arasında renk açısından daha çok seçeneği olan granit türünü tercih edebilirsiniz. Granit mermer türleri arasında renklerin önemli bir görünüşü bulunurken granit mermerlerin üzerinde plakalar ile farklı desenlerin oluşturulması da mümkün olmaktadır.


İşçiliğin çok olması mermerlerin pahasını arttırırken kaliteli taş yapısı sayesinde uzun ömürlü bir kullanımı da her zaman mermer, granit ve benzeri doğal taşlar içerisinde bulunmaktadır. Doğal taşların kesimi ve işlenmesi makineler ile yapılırken her işlemde taşın zarar görmemesi için farklı uygulamalar yapılmaktadır. Bu süreçte kimi zaman taş ıslatılmakta kimi zaman ise taşın kesim aşamasında soğutulması gibi bir süreç söz konusu olmaktadır.

Doğal taşların kullanılacak boyutlara gelmesinde plakalar önemli bir etkiye sahipken kesimlerinde ve kesim sonrasında şekil vermek için ağır makineler kullanılabilmektedir. Makinelerin kesim ve sonrasında törpüleyerek cilalama işlemleri doğal taşın kullanıma hazır hale gelmesini sağlamaktadır. Her doğal taşın madenden çıkarıldıktan sonra kullanımı sağlanmak için birçok işlemden geçtiğini ve şekil aldıktan sonra kullanılabilmektedir.