Mermer Şömineler
Geri Dön
Mermer  Şömineler

Kış evlerinde olmazsa olmaz objelerden biri şömineler olmaktadır. Şömineler hem evin ısınmasında kullanılırken görsel açıdan da zenginlik katan unsurlardan olmaktadır. Mermer şömineler dendiğinde şöminenin tamamen mermerden yapılacağı düşüncesi akla gelebilir fakat bu teknik olarak mümkün olmayacağı için şöminenin kaplama kısmı sadece mermerden yapılmaktadır.

Bu dekoratif açıdan kullanılırken şöminenin giriş kısmı ve mutlaka etrafında kullanılacak aksesuarlar ile tamamlanmaktadır. Şöminelerin her evde yapılmaması yapı açısından uygunluğu gösterirken evin baca sisteminin de çalışması gerekmektedir. Aksi taktirde verilen şömine görüntüsü çalışmasını sağlamayacak baca ve teknik yapıların çalışması gerekmektedir.

Şömine kullanımının genelde dağ evleri ya da kış evi olarak kullanılan alanlarda bulunan evlerde yapılması amacına uygun olurken günümüzde artık şömineler katlı apartmanlarda da yapılabilmektedir. İsteğe göre yapılan bu çalışma kişilerin sadece görüntü olarak istemeleri sonucu oluşsa da evlerinde böle bir alan kullanmak isteyen herkes mermer şömine evlerine yaptırabilmektedir.

Şömine kullanımı çok fazla olmazken ülkemizde balkonlarda barbekü yapımı oldukça fazla olmaktadır. Barbekü, şömine kullanımından farklı olarak mangal yapmak ve yemek yapmak için kullanılmakta ve görüntüsü de benzer olabilmektedir. Daha yüksek olan barbekülerde mermer bir döşeme istiyorsanız mermer şömine yapımı gerçekleştiren firmalar ile anlaşabilirsiniz. Mermer şömine yaptırırken mutlaka kullanıp kullanmayacağınızı düşünmeli ve buna göre evin içerisinde şömine yapımına izin vermelisiniz. Eğer şöminenizi yazlık bir evde yaptırırsanız gerçekten hiçbir kullanışlılığı olmayacaktır.