Mermer Fıskiye
Geri Dön
Mermer Fıskiye

Dekoratif objeler arasında bahçe ve meydanlarda kullanılan mermer fıskiyeler güzel görüntüler oluşturmaktadır. Fıskiyelerin görünümlerinde farklı şekiller olurken en çok sevilen ve kullanılan tek fıskiye olup yukarı ve yanlara açılan tür olmaktadır. Fıskiye türleri arasında çok çeşitli modeller bulabileceğiniz gibi özel tasarımlarda mermer fıskiyeler de isteyebilirsiniz.

Otantik yapılarda tercih edilen fıskiyeler heykel yapıda olurken özel heykellere de fıskiye uygulanabilmektedir. Fıskiyelerde suyun bir yönde akışı tercih edilmekte ve kimi zaman bu akış yönünde çeşitli ışıklandırmalar yapılabilmektedir. Mermer fıskiyelerin görünümlerinde beyaz kullanmak modern olurken ışıklandırmada da kolaylık olmaktadır.

Fıskiye türleri arasında yapı farkları kesin olarak belli olan cam ve mermer türler olmaktadır. cam türleri içerisinden geçen suyun akışını da gösterdiği için şeffaf tasarımlar olarak adlandırılmaktadır. Mermer fıskiyelerde ise mat bir görünüm olurken dekor yerine objelerin kullanımı öncelikli olmaktadır. Fıskiyelerin kullanım alanları arasında ise bahçe ve parklar belediyeler tarafından yaptırılırken bahçeli evi olan kişilerin isteklerine göre bahçelerinde fıskiyeler kullanabilmektedir.

Bahçelerde olabildiği kadar binaların içerisinde de kullanılan fıskiyeler daha küçük yapılarda seçilmelidir. Minyatür fıskiyeler bazı evlerin balkonlarında ve girişlerde kişileri karşılayabilmektedir. Fıskiyelerin çalışmasında ise çok farklı sistemler bulunmakta ve bu sistemlerde elektrik, su gücü ya da kendi kendine güç oluşturan sistemler kullanılabilmektedir. Fıskiyelerin yanında rüzgar gülünün kurulması ile de rüzgar gücü ile çalışan fıskiyeler yapılabilmektedir.