Mermer Ocakları
Geri Dön
Mermer Ocakları

Sektörde farklı bölgelerde bulunan ocaklar mermer  firmaları tarafından işletilerek kaliteli ve hızlı hizmet vermektedir. Özel firmalar tarafından işletilen ocaklarda mermer gibi doğal taşların yanında traverten, granit ya da farklı yapıdaki taşlar da çıkartılmaktadır. Ülkemizde mermer çıkartılan bazı bölgeler arazında İzmir torbalı, Akdeniz de Antalya ve Isparta bulunmaktadır. Bu merkezler bilinen mermer ocakları olurken ülkemiz mermer ocağı konusunda oldukça zengin olduğu için her bölgemizde birden fazla şehirde taş ocakları bulunmaktadır.

Taş ocaklarının asıl amacı istenen kalitedeki taşların hızlı çıkartılması ve verilen siparişlerin zamanında teslim edilmesidir. Böylece ocakta işler zamanında yapılarak firmaların müşterileri de memnun kalmaktadır.

Mermer ocaklarında çalışma şartları diğer işlerde olduğundan daha ağır gerçekleşmektedir. mermer ocaklarında bulunan ağır makinelerin kullanımı her zaman kalifiye işçi isterken taşları farklı yerlere taşınması ya da oluşan kargaşanın durulması için vasıfsız işçilere de oldukça fazla ihtiyaç vardır. mermer ocakları görüldüğü gibi ülkenin birçok yerinde istihdam yaratırken nüfusun genç kesimine öncelik vermektedir.

Ocaklarda yapılan çalışmalarda iş güvenliği açışından kişinin sağlığının korunması adına birçok ekipmanda kullanılmakta ve işlerin hızlı olduğu kadar güvenli bir şekilde tamamlanmasına da neden olmaktadır. Mermer ocaklarından çıkartılan mermerlerin işlemede önem kazanan boyutları, çıkartılırken dikkat edilmekte ve birçok ocakta sert ve ağır olan mermerlerin taşınması için ağır makineler kullanmaktadır. Kullanılan makineler malzemeye en az zararı vererek hızlı bir şekilde taşınmasını sağlamaktadır.