Eskitme Makinesi
Geri Dön
Eskitme Makinesi

Malzeme tedarikçileri tarafından pazarlanan ürünlerden biri olan eskitme makinesi doğal taşların görünümlerini değiştirmek için kullanılmaktadır. Mermer, granit, oniks gibi doğal taşların farklı bölümlerde kullanılması için işlem görmesine yardımcı olan eskitme makineleri genelde duvar döşemelerinde tercih edilmektedir.

Eskitme makinesi, adından da anlaşılabileceği gibi taşa eski görüntüsü veren ve bilerek uzun yıllardır kullanılıyormuş gibi görünüm kazandıran bir alet olmaktadır. Butik oteller ya da pansiyonların tercih ettiği eskitme talar en iyi traverten doğal taşarına uygulanmaktadır. Traverten doğal taşlarının kabarık kesimleri ve üzerine uygulanan eskitme modeli duvar döşemesinde ve dış cephede kullanılabilmektedir.

Eskitme makinesi günümüzde taş atölyelerinde sıklıkla kullanılan makine olması gelen siparişlerin bu taşlar üzerinde ağırlık kazanmasının bir sonucu olmaktadır. Eskitme görünümlü mermer, granit ve traverten gibi doğal taşlar sadece cephe kaplamasında değil mozaik görünümlü bir sanat eseri yapımında da tercih edilmektedir.

Bu görünüm genelde konsept otellerin lobi bölümlerinde ya da girişte herhangi bir duvarın mozaikler ile işlenmesi ve geçmişten gelen bir eserin yapılması ile gerçekleşmektedir. İşte böyle mozaiklerin yapımı içinde gene eskitme makineleri kullanılmaktadır. Eskitme makineleri sayesinde taşlara zarar vermeden görünümlerinde değişmeler yaşatılabilmektedir. Her renk ve model doğal taşta uygulanan eskitme makineleri ustalarının elinde geçmişten gelen taşlar görünümü kazanabilmektedir. Yapılar da siz de eskitme görünümlü bir dış cephe istiyorsanız farklı modellere bakabilirsiniz.