Demmer Onyx Oniks
Geri Dön
Demmer Onyx Oniks

Sarı oniks olarak da bilinen doğal taşlar arasında bulunan demmer oniks insaat sektöründen dekoratif alanlara kadar birçok yerde kullanılabilmektedir. Oniks taşının sağlamış olduğu pozitif enerji ve faydaları nedeni ile hediyelik eşya yapımında da kullanımı yaygındır.

Demmer oniks taşından yapılan hediyelik eşyalar arasında biblolar, anahtarlıklar ya da vazo gibi çeşitler bulunurken inşaat sektörü bu taşı daha kapsamlı kullanmaktadır. Yer döşemesinde ve yer karosu kullanımında yaygın olarak tercihe dilen oniks taşları arasında sarı renge sahip olan demmer oniks doğal taşı aydınlık görünüm için uygun olmaktadır.

Demmer oniks taş kullanımında yerde oluşturulan farklı şekillerde kendini göstermektedir. Yer üzerinde oluşturulan çiçek görünümleri ya da farklı ilizyon görünümlerini desteklemek için koyu taş çeşitlerinin yanında tercih edilen demmer oniks kullanımı iç mekanlarda hoş bir görünüm kazandırmaktadır. Demmer oniks taş kullanımı iç mekan, yer kullanımlarının dışında günümüzde kültürümüzün destekçisi olan hamamların iç dizaynlarında da yer almaktadır.

Eskiden beyaz mermer çeşitleri  kullanımı yaygın olurken artık otantik havanın oluşması için sarı oniks kullanımı hamam içinde çeşitli öğelerin oturması için kullanılmaktadır. Geçmişten gelen kültürümüzü günümüzde de yaşatmak adına otellerde ya da butik tarzı konaklama alanlarında banyo bölümleri hamam görünümünde olurken oniks doğal taşı ile farklı görünümler sağlanmaktadır. Sarı oniks banyo bölümünün tamamında kullanılırken iç mekan alanlarında isteğe göre çeşitli şekilde uygulama bulmaktadır.