Malzeme Tedarikçileri
Geri Dön
Malzeme Tedarikçileri

Mermer işinin içinde olan herkes işlerin zamanında yetişmesi için ürünlerin ya da makineler ile ilgili tedarikçi firmalar ile anlaşmaktadır. Malzeme tedarik işlemlerinde bölgelerde bulunan ocaklara aracılık yaparak mermer atölyelerine malzeme tedarik etmektedir. Malzeme tedarikçileri sadece mermer değil taş ocaklarının çıkardığı her malzemeye aracılık etmektedir.

Malzeme tedarikçileri mermer, granit, traverten ve birçok doğal taşı tedarik etmektedir. Malzeme tedarikçilerinin yaptıkları iş komisyonculuk gibi görünse de tedarikçiler bu işe yapmış oldukları yatırımlar ile ulaşımdan zamanında teslim ve kaliteli ürünlerin sevkiyatına kadar birçok alanda mermer sektörünün aranan firmaları olmaktadır.

Malzeme tedarikçileri
genelde siparişe göre ürün getirmekte ve atölyelerin isteklerini karşılamaktadır. Standart olarak bilinen mermer ya da diğer doğal taşlardan getirildiğinde ise anlaşılan mermer atölyeleri bu taşları standart kullanım için hazır hale getirmektedir. Mermer tedarikçileri istenen her türlü mermeri nerede çıkartılırsa çıkartılsın getirip atölyeye teslim ederken atölye sahibi ile tedarikçi arasında anlaşmalar sürekli olarak devam etmektedir.

Malzeme tedarikçileri atölye sahipleri ile yaptıkları anlaşmalar gereği zamanında ve istenilen ürünü teslim etmekte atölye de müşterilerine bunu göze alarak sipariş teslim günü vermektedir. Kimi zaman nadir çıkartılan ya da piyasada alınması için zamanı beklenen doğal taşlar atölyeler tarafından beklenilebilmektedir. Doğal taşların toplu alımı ve transferi gibi işlemlerin fazla maliyetli olması tedarikçi firmaların bu ürünleri sipariş almadan getirttirmemesine neden olmaktadır. Bu nedenle siz de atölyelerinize doğal taşları tedarikçilerden getirttirecekseniz mutlaka istediğiniz ürünleri belirterek sipariş vermelisiniz.