Cephe Kaplama
Geri Dön
Cephe Kaplama

Doğal taşlar ile yapılan dekorlar genelde duvar kaplama ya da iç mekan dekorlarında farklı taşların birlikte kullanılması ile oluşmaktadır. Farklı renklerde bulunan granit, mermer, traverten gibi doğal taş çeşitlerinin kullanılması ile güzel görüntüler oluşturulmaktadır. Cephe kaplama işlemlerinde en çok kullanılan doğal taş traverten olmaktadır.

Traverten doğal taşlar cephe kaplaması için uygun bir taş olmaktadır. Kabartmalı kesimi ile dış cephe kaplamalarında ya da iç mekan dekorlarında kullanılan traverten taşlar farklı renklerde de tercih edilerek sanatsal bir yapıtta oluşturulabilmektedir. Normal binalar için düz renk kullanımı ya da en fazla üç renk kullanımı yaygın olurken cami, okul ya da kamu binalarında biraz daha gösterişli bir dış cephe istiyorsak tek başına traverten kullanımı yeterli olmayıp bu taşın yanında granit, mermer gibi kalıcılığı daha uzun süren ve görselliği daha dikkat çekici olan doğal taşlar kullanılabilmektedir.

Cephe kaplama ürünleri doğal taşlardan gerçekleştirildiğinde kalıcılığı artarken maliyetleri de son derece artmaktadır. Bu nedenle suni taş olarak bilinen diğer taşlar ile de günümüzde dış cephe kaplaması ya da iç cephe de dekor ve benzeri görüntüler elde edilebilmektedir.

Cephe kaplama görselleri arasında sanatsal yapılar da sık sık yer almaktadır. Meşhur tabloların bir benzerleri ya da mozaik sanatının dış cephelerde vurgulanması cephe kaplamasının zanaatsal yönünü gösterirken işçiliği arttırmaktadır. Cephe kaplamada malzeme seçimi öncelikle bütçenize göre sonra ise kaliteden yana olmalıdır.