Blog

Mermer Makinalari

Kaliteli mermer makinaları ile mermer üretimi mermer kalitesine zarar vermeden yapılır. Mermer kesimi ve mermerin taşınması işlemleri için son derece başarılı makinelere ihtiyaç vardır.
Devamı >>

Türkiye’de mermer üretimi

Mermer üretiminin Türkiye´de önemli bir sanayi kolu olduğu ve bu sanayi sayesinde her sene ihracatta lider konumda olan Türkiye´nin dünyanın en kaliteli mermerine sahip olmakla birlikte kaynaklarının zengin olması nedeniyle en uygun fiyata mermer imal etmesi de önemli bir ayrıcalıktır.
Devamı >>

Değerlenen Sanayi; Mermer

Yükselen sanayi olarak adlandırılan ve yıllardır bölgemizin en değerli iş kollarından biri olan mermer sanayisinde önemli olan iş makinelerinin kalitesidir. İyi iş makineleri ile mermere zarar vermeden işleme işlemi uygulanır.
Devamı >>

Mermer Sektörü

İnternet sayesinde dünyanın bir ucuna ulaşabiliyoruz. Alıcı ve satıcıların e ticaret sayesinde iletişim problemi artık kalmadı. Peki ya mermer malzeme tedarikçilerine nasıl ulaşabiliriz?
Devamı >>

Mermer Sanayi

Mermer sanayi için en önemli detay fiyatlardır. Her ne kadar ürün kalitesinin önemli olduğu ön plana çıkıyor olsa da, mermer fiyatlarının tüketiciler nezdinde yeri inkar edilemez.
Devamı >>

Mermer önemli bir maden

Çalışma şartlarının her geçen gün zorlaştığı iş dünyasında, mermer sektöründe çalışan kalifiye eleman bulma problemi de giderek zorlaşmaktadır. Mermer atölyelerinde çalışan işçilerin en sık karşılaştığı problem bel ve omurga hastalıkları olduğu için işçi sağlığı ve güvenliği kapsamında atılacak adımlar, mermer atölyeleri söz konusu olduğunda çok daha fazla önem taşımaktadır.
Devamı >>

Mermer Kullanımı neden önemlidir?

Türkiye granit mermer zengini bir ülke. Mermer madenleri açısından ülkemizin zengin maden kaynaklarına sahip olması, mermer işletmeleri açısından olduğu kadar, mermer ithali açısından da oldukça avantajlı bir konuma geçmemizi sağlıyor.
Devamı >>

Mermer Torna

Mermerler çok farklı şekillerde bina ve yapılarda kullanılmaktadır. Döşeme ve dekor alanında ağırlıklı olarak kullanılan mermer taşların farklı çeşitleri bulunmakta
Devamı >>

Mermer Kurna

Hamamlarda suyun birikmesi için oluşturulan oyuklara kurna denmektedir. Mermer kurnalar hamamlarda suların birikmesinde suyun sıcak kalmasını sağlamaktadır.
Devamı >>

Mermer mutfak tezgahları

Mutfaklarda olmazsa olmaz kullanıma sahip olan mermerler mutfak tezgahlarında yerlerini almaktadır. Mermer tezgahların kullanışlı olması ve yemek yaparken kolaylık sağlaması için geniş ve kullanışlı bir kesime sahip olması gerekmektedir.
Devamı >>

Mermer Zemin Kaplama , Yer Döşeme

Yer döşemelerinin kaliteli ve mekana farklı bir hava katmasını istiyorsanız sizin de seçiminiz mermerlerden yana olmalıdır. Mermer zemin döşemelerinde istediğiniz rengi tercih edebilir ve istediğiniz tasarımları da kullanabilirsiniz.
Devamı >>

Mermer Sehpa Ve Konsol Uygulamaları

Mermer kullanımında sehpalar ve oda içinde masa görevi görecek minyatür tasarımlar son zamanlarda dikkat çekmeye başlamıştır. Masa ve sehpaların oluşumunda mermerlerin kullanımı çok kaliteli bir görünüm oluştururken kullanılan her alanda farklı ve zevkli bir görünümün oluşmasına neden olmaktadır.
Devamı >>

Mermer Blok Kesme Makinaları

Mermer ocaklarından çıkarılan her blok taşın işlenmesi ve kullanılacak boyutlara gelene kadar kesilip küçültülmesi gerekmektedir. Mermer blok kesme makineleri kullanılırken sürekli çalışma nedeni ile ısınmalar yaşanabilmekte ve bu nedenle çalışan blok kesme makinelerinin çalışırken su ile soğutulması ya da soğutucular ile direkt soğutulması söz konusu olmaktadır.
Devamı >>

Mermer Kolon

Mimari yapılar içerisinde mermerin kullanımı ve dekorasyonu her zaman farklı olmuştur. Standart apartman tiplerinde mermer giriş kısmında ve yer döşemesinde ağırlıklı olarak kullanılırken bir otel ya da şirket için mermer kullanımı giriş kısmın kolonlar ile döşenmesi ile başlamaktadır.
Devamı >>

Granit Duvar Kaplaması

Duvarlarınızda yeniliğe gitmek ve artık modern görünümü yakalayıp sık sık değişiklikler yapmak istemiyorsanız granit duvar kaplamayı kullanabilirsiniz.
Devamı >>