Granit neden tercih edilir?
Geri Dön
Granit neden tercih edilir?

Granit neden tercih edilir? Granit tercih edilir çünkü doğaltaş cinsleri arasından en kaliteli, işleme en uygun olanıdır. Güzel sanatlar alanında yapılan sanat eserlerinin yapı malzemesi olarak değerlendirilen doğaltaş cinsi olan granit, gördüğünüz tüm heykel eserlerin, merdiven basamaklarının ve şöminelerin yapılması ve uzun ömürlü olmasında etkilidir. Mermer madeni hayatımızda olmasa idi yıllar boyunca miras bırakabileceğimiz eserlere insanlık olarak sahip olamazdık. Kalıcı eserler bırakmak, tarihe yön vermek, büyük iç mekanların kalite ve asil bir duruşa sahip olmasını sağlamak mermer madeni sayesinde olmuştur. Mermer sayesinde eserlerin asalet kazanıyor olması, mermer sanayisinin de hızla gelişmesinde etkilidir.

Sadece Türkiye değil, tüm dünya mermer sanayi konusunda hassastır. Çünkü kalıcı ve ses getiren mimariler için kaliteli mermere ihtiyaç olunduğunu bilirler. Granit tercih eden ülkelerin büyük kısmı granit madenini Türkiye’den temin etmektedir. Türkiye, Avrupa’nın bir çok kesimine mermer ihraç ederek Osmanlı döneminden günümüze bir geleneği devam ettirmektedir. Türk mermeri olarak dünya çapında üne sahip olan Türkiye, mermer ihracatının büyük kısmını gerçekleştirmektedir.

Mermer madeni, Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Mermer konusunda üretken olan ülkemiz, tüm dünyadan gelen mermer taleplerine Osmanlı döneminden itibaren cevap vermektedir. Mermer, kaliteli bir yapı malzemesi olarak her geçen gün çok daha fazla talebe sahip olmak üzere geniş bir pazara sahiptir. Türk mermeri ise kalitesinden taviz vermeden Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edilmeye devam etmektedir. Kalitesi, kolay işlenirliği ve uzun ömürlü oluşu granitin tercih edilmesinde en büyük etkendir.