Mermer Kalitesi neden önemli?
Geri Dön
Mermer Kalitesi neden önemli?

Mermer kalitesine önem veren ve Türkiye mermer piyasasında adından söz ettiren mermer firmaları arasından seçim yaparken firmanın referanslarına dikkat etmeniz gerekir. Firmanın referanslarına dikkat ederek, hangi mermer firmaları kriterinde yer aldığını anlayabilirsiniz. Mermer kalitesi, üretim aşamasında olduğu kadar ocakların kalitesi konusunda da önemlidir. Mermer kalitesinin kullanıma dayalı olarak hem renk hem de cila konusunda üst seviyede olması gerekir.

Mermer firmaları da mermer seçimini mermer atölyelerinin konumuna ve mermer ocaklarının kalitesine göre seçmelidir. Son kullanıcılarla karşı karşıya gelen mermer firmasının mutlaka mermer kalitesi bazında taviz vermemesi ve kaliteli mermer konusunda tavizkar olmaması gerekir. Kullanıcıların mermer fabrikaları nezdinde seçici olması beklenen birşey, bu beklentiye cevap verebilecek pozisyonda olması beklenen mermer firmaları, kaliteli ocakları ve usta mermer işçiliğini öncelikli olarak değerlendirmelidirler.

Nihai tüketiciye ulaşan mermer firmasının, mermer kalitesine güvendiği ocak ve madenlerden mermer satın almalıdır. Mermer firmaları, vitrin yaparken kaliteli mermerlere yer verir ancak her bütçeye göre mermer bulmak da mermer firmaları açısından zor değildir. Çünkü mermer maden ocaklarından kaliteli olduğu kadar düşük kaliteye sahip mermerler de satın alabilirler. Mermer, madenden çıktığı hali ile kaliteli ve daha az kaliteli bölgelere sahiptir. Mermer firmaları bu değerlere göre tüketicilerin bütçelerine uygun mermeri satışa sunmaktadır.