Mermerden anlamak
Geri Dön
Mermerden anlamak

mermer kalitesini ilk bakışta fark ettirir! Kaliteli mermer seçiminin birçok avantajı vardır.  Kaliteli mermerden anlamak için mermer uzmanı olmak gerekmiyor. Öncelikle zemin için tercih edilen mermer, zamanla kırılmaz, aşınmaz, çatlamaz. Elbette kaliteli mermer seçimi yaptığınızda bunlar mümkündür. Eğer mermer seçiminde dikkatli davranırsanız ömür boyu kullanabileceğiniz mermer zemine ve kaplamaya sahip olabilirsiniz.

Farklı türlerde mermer çeşitleri ülkemizdeki mermer ocaklarında çıkarılmaktalar. Bu nedenle dünyanın daha pahalıya satın aldığı mermeri bizler çok daha ekonomik fiyatlara satın alabiliyoruz.

Mermer seçiminde rengin de önemi büyüktür. Mermer seçiminde bulunurken mutlaka memer çeşitleri hakkında bilgiye araştırarak sahip olmanız gerekir.

Mermer çeşitleri nelerdir?

* Siyah inci
* Uşak beyazı
* Cappicino Royal
* Bursa Light
* Golden Crema
* Ege Rose
* Rosalin Pink
* Bilecik Bej
* axis cream
 

Gibi isimlerle farklı mermer türleri ve renkleri ifade edilmektedir. Mermer firmasının kendine özgü mermer skalası da bulunabilmektedir. Mermer alternatiflerini gözden geçirirken, mutlaka mermer konusunda araştırma yapmış olmanız gerekir. Mermer seçiminiz güneş ışığına ve doğa olaylarına dayanıklı olduğu kadar göze de güzel gelen mermer seçenekleri arasından seçim yapmanız gerekir. Mermer seçimi yaparken fiyatının da bütçenize uygun olmasına özen göstermeniz önemlidir. Türkiye, mermer ocakları açısından zengin bir bölgeye sahiptir. Yurt dışına ihrac edilen ve yüzyıllardır talep gören mermer, Osmanlı döneminden günümüze değin önemli bir sanayi olarak dikkat çekmektedir. Türkiye'de mermer makineleri, mermer işçiliği ve mermer yapı malzemesi olarak önemli bir konudur.