Pamukkale Traverten
Geri Dön
Pamukkale Traverten

Türkiye'de Pamukkale de oluşan ve doğal bir yapı olarak değerlendirilen travertenler, insanların ilgisini çeker. Yumuşak görünümde ancak oldukça sert ve delikli bir yapıya sahip olan bu beyazlıklar, kreç karışımıdır. Kreç kadar dayanıksız değillerdir. Yer altından çıkan suyun meydana getirdiği bu kreç görünümü, turizm açısından değerlidir. Travertenler mermer ve granit gibi yapı malzemesi olarak kullanılmazlar. Sadece turizm açısından değerlidir.

Traverten turizm açısından önemlidir. Traverten oluşan bölgenin kaplıcaları da meşhurdur. Şifalı kaplıcaları ile ünlenen Denizli, Türkiye'de turizm sektöründe önemli bir yere sahiptir. Yaz kış değerli olan kaplıcalar, yurt dışından ve özellikle de yurt içinden turistler tarafından sık sık ziyaret edilmektedir. Kaplıcaların birçok özelliği vardır, cilt hastalıklarından depresyon çeşitlerine kadar birçok konuda şifalı olabilirler. Her kaplıcanın iyi geldiği farklı rahatsızlıklar vardır. Denizli bölgesinde ise her tür hastalığa iyi gelen çok şifalı kaplıcalara rastlamak mümkündür.

Denizli bu anlamda şifa turizmine sahiptir diyebiliriz. Çünkü traverten bulunan bu bölge, kaplıcaları ile de ön planda olmayı başarmaktadır. Her yaştan herkesin şifa bulması için kaplıcalara gitmesi gerekiyor. Böylece doğal yöntemlerle sağlığınıza kısa sürede kavuşabilirsiniz.