Mermer Üretimi
Geri Dön
Mermer Üretimi

Mermer üretiminde kullanılan mermer makinaları kaliteli olmak zorundadır. Çünkü profesyonel işlemler için profesyonel makineler kullanılmalıdır. Mermer makinesi seçiminde bulunurken makinenin yetkinliklerine dikkat etmeniz gerekir.
Ciddi paralara satılan ve maliyeti yüksek olan mermer iş makinaları, emas bıçaklara sahip oldukları için yüksek ücretlere satılmaktadır. Mermer makinalarını satın almak için sermayenizin büyük kısmını bu makinelere ayırmanız gerekir. Ancak bu makineleri sadece satın almıyorsunuz, kiralama imkanınızın da olduğunu sizlere hatırlatmak istiyoruz. Mermer sanayi için gerekli olan makineleri kıralama seçeneğine de gidebilirsiniz. Mermer atölyeleri arasında makine kiralama hizmeti veren atölyeler de bulunmaktadır. Aynı zamanda mermer sanayisi için önemli olanın makineler olduğu kadar temiz mermer kaynağına sahip madenler olduğunu da unutmamak gerekir.
Mermer, metamorfizma olayı neticesinde yeraltında dolomitik kalkarlere dönüşür ve sonrasında MgCO yani Magnezyum Karbonat içeren, düşük oranda bu elemente sahip taşlara dönüşür. Kalsit adı verilen kristallerden meydana gelen mermer, silika, mika, fluırin, silis ve feldspat içerir. Mikroskop altında incelendiğinde kalsist kristallerini görebileceğiniz mermer, kaliteli ve tercih edilen bir yapı malzemesi olarak karşımızda. Kaliteli yapılar için kaliteli malzemeler kullanmanız gerekir. Bu nedenle yapılar için tercihiniz mermer olmalıdır. Özellikle kaliteli mermer seçimi yapmak, mermerden anlamak gerekiyor. Bunun için önce mermer türleri araştırması yapmalı, sonrasında mermeri neresi için satın almak istediğinize karar vererek, referanslarına ve ürünlerine güvendiğiniz bir mermer firması ile anlaşmalısınız!