Mermer banyo ve Mutfak Tezgahları
Geri Dön
Mermer banyo ve Mutfak Tezgahları

Mermer döşemelerin en çok kullanıldığı alanlar banyolar ve mutfaklar olmaktadır. Mermer banyo mimarilerinde yer döşemesinden duvarlara kadar birçok alanda kullanılabilmektedir. Mermer banyolarda kullanılan renk açık olutken kesimleri ile modern ya da geleneksel bir yapı içermektedir. Mutfak görünümlerinde yer döşemesi için mermer kullanılmaz fakat tezgahlar için her zaman mermer kullanılmaktadır.

Mermer mutfaklarda tezgahların kullanımında mermer olması tezgahın temiz olmasını sağlarken aynı zamanda mutfakta yapılacak işlemleri de kolaylaştırmaktadır. Mermer renkleri arasında beyaz, krem ya da içerisine hareler olan renkler kullanılırken granit için de koyu renkleri tercih edebilirsiniz.

Mermer banyo döşemelerinde renk açısından kullanılan açık renkler krem ağırlıklı olurken geleneksel bir görünüm kazanmaktadır. Geleneksel banyo görünümleri içinde hamam görünümü olurken büyük banyolar için her zaman geleneksel görünümler tercih edilmektedir. Modern görünümler de küçük alanlar için dahi güzel görünümler kazanılırken mermer döşemelerde tercih edilen beyaz renk olmaktadır.

Mermer banyo görünümleri için oturacak alanların olması ve aynı zamanda kenarlıkların olması banyoları güzel göstermektedir. Mermer döşeme kullanımlarında her zaman renk tercihini kendi isteğinize göre yapmalısınız. Renklerin kendi zevkinize göre olması evinizi sevmenizi de sağlayacaktır. Eğer butik otel tarzı kullanımlarda mermerleri tercih ediyorsanız hazır banyo ve mutfaklar pratiklik açısından tercih edilmelidir. Banyoların mermer görünümleri hijyen açısından da kullanılırken mutfaklarda mermerler tezgahlarda kullanılmaktadır.