Türkiye’de mermer üretimi
Geri Dön
Türkiye’de mermer üretimi

Mermer üretiminin Türkiye'de önemli bir sanayi kolu olduğu ve bu sanayi sayesinde her sene ihracatta lider konumda olan Türkiye'nin dünyanın en kaliteli mermerine sahip olmakla birlikte kaynaklarının zengin olması nedeniyle en uygun fiyata mermer imal etmesi de önemli bir ayrıcalıktır. Bu nedenle Türkiye'de mermer firmaları fiyat politikasında alınabilir rakamlar üzerinden talep gören ürünler üretmektedirler. Bu ürünlerin çeşitliliği, fiyatının düşük olması ve hepsinden önemlisi kalitesi ile göz dolduruyor olması önemli bir ayrıntıdır.

Hangi mermer firmasının tercih edilmesi gerekir sorusunun yanıtını arayan sizler, ihtiyacınız olan kalitede ve özellikteki mermeri yerli firmalarda bulabileceğinizi bilmelisiniz. Yerli firmaların mermer kalitesi konusunda taviz vermiyor olması mermer firması seçiminde zorlanmayacağınız anlamına gelir. Eğer mermer kalitesine göre bir seçim yapmak istiyorsanız, hangi bölgenin mermerini kullanacağınıza karar vermelisiniz.

Mermer firmalarının ürünleri, söz konusu Türk firmaları olduğunda eş değer kalitededir. Her mermer firmasında hem düşük kalite mermer bulabilirsiniz hem de yüksek kalite mermer bulabilirsiniz. Mermer seçiminde önemli olan mermerin rengi, görünüşü ve kesimidir. Tüm bunlar beklentiniz düzeyinde ise mutlaka kullanılan alan itibari ile de istediğiniz sonucu alabiliyo olursunuz. Mermer, hem yüzey döşemelerinde hem de duvarlar için kullanılan kaliteli olduğu kadar da uzun ömürlü bir malzemedir. Yüzyıllar boyunca insanlar tarafından kullanılan mermer, kalitesine rengine ve özelliklerine göre farklı alanlarda kullanılır. En fazla tercih edilen mermer granit olduğu için, özellikle evlerde mutfak tezgah düzeyleri için ideal bir seçimdir.