Mermer Türleri
Geri Dön
Mermer Türleri

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iç mekan tasarımlarımız çeşitlenmeye başladı. Her ne kadar yeniliklerin zor kabul edilir olması yaygın olsa da, keşfedilen yeni mermer türleri ile makanlarımızın farklılaşması mümkündür. Teknoloji, mermer ocaklarında daha yüksek verim olmasına imkan vermektedir. Mermer türleri arasından hangisini seçeceğinize karar veremiyorsanız sizin için incelediğimiz birkaç mermer türünü değerlendirebilirsiniz. Renkleri, dokuları, fiyatları açısından değerlendirebileceğiniz mermer çeşitleri, ev ve işyerleri için kullanmanız üzere hizmetinize sunulmaktadır. Farklı mermer türlerinin kullanıldığı alanlar da farklıdır. Kaliteli mermerlerin daha çok mutfak e banyo ünitelerinin yapımında kullanılması gerekir. Daha uzun süre dayanıklı olan mermer türleri, kaliteli bir tasarımla birlikte uzun süre dayanıklılık beklentisi olanlar için idealdir.


Regina bej mermer türünün Afyon’da çıkarılan mermer türlerinden biri olduğu biliniyor. Yıllık 40 bin ton üretim kapasitesi olan regina bej mermer ocağı, sarıya yakın rengi ve büyük ölçülere sahip bloklarla çıkarılması, mermerin dış cephe kaplamalarında tercih edilmesine neden olmakta. Afyon Dinar’da ki mermer ocaklarındn çıkarılan regina bej mermeri, dekorasyon amacı ile üretilen mobilyaların ve iç mekan kaplamalarının en çok tercih ettiği mermer türüdür. Fiyatı açısından da ekonomik olan regina bej mermer türü, büyük ofislerin, gene merkezlerin, özel fuar ve sahnelerin dekorunda kullanılmaktadır.


Mermer çeşitleri arasından en çok rağbet gören bir tür de yeni gri ismine sahip mermer türüdür. Bu mermer türü de Afyon’da çıkarılır. Afyon Çay kasabasında yer alan mermer ocaklarından çıkarılan yeni gri türü ocaklarından yıllık 30.000 ton mermer çıkarılmaktadır. Gri yengi ile diğer mermer türlerinden ayrılan bu yeni gri mermer, dekorasyonda farklı renk mermer isteyenler için güzel bir alternatiftir. Rengi nedeniyle hoş tasarımlara eşlik eden ve özellikle şömine tasarımında kullanılan yeni gri mermer, zemin kaplama için de başarılı bir seçimdir.


Yaylabeli bej mermer türü Burdur’da çıkarılan mermer türlerinden biridir. Yaylabeli kasabasında kurulan mermer ocaklarından çıkarılan bu mermer türü sadece bu bölgede bulunmaktadır. Açık bej rengi ile dikkat çeken yayabeli mermeri, bej tonuna sahip özel bir mermerdir. Fabrika ürünlerinden biri olarak da çok fazla talep alan yaylabeli bej mermer türü, bu mermeri çıkaran ocaklar tarafından yıl içinde 50.000 ton olarak çıkarılmaktadır. Ev ve işyeri dekorasyonu için olabildiği gibi mobilya üretiminde, banyo ve mutlak tasarımında da bu mermer türü ağırlıklı olarak tercih edilmektedir. Mermer üniteler arasında en çok yaylabeli bej mermer türü kullanılmaktadır.