Mermer türleri – Granit Mermer
Geri Dön
Mermer türleri – Granit Mermer

Endüstirel bir taş olan mermer kaliteli yapıların inşaası için kullanılmaktadır. Bu yapıların kalıcı eserlere dönüşmesi veya uzun süre tadilat gerektirmeden dayanması, mermerin seçimi konusunda ikna edicidir. Mermer çeşitlerini incelemeye almadan önce, mermerin güneşe ve iklim şartlarına son derece dayanıklı bir taş olduğunu belirtmek istiyoruz.

Granit, en fazla bilinen ve tercih edilen mermer türüdür. Volkanik bir taş olmasının yanı sıra yer kabuğunun çok altında olan magmanın son halidir. Depremler ve çeşitli felaketlerle yeryüzüne yakın yerlere kadar yükselen granit, zamanla kristalize olan yer kabuğu magmasıdır. Kristalize olurken çeşitli şekiller ve özellikler kazanır. Feldspat, amfibole, mika, quartz ve proksen gibi minerallerden oluşan granit, mutfak tezgahları ve zemin kaplama için çokça tercih edilmektedir. Granitin rengini belirleyen bu elementler, rengin açık veya koyu olmasına karar verir. Her elementin bir rengi vardır ve bu granitin rengini belirlediği gibi fiyatına da etki eder.

En sert taş olan granit, en kaliteli mermer türüdür. Doğal taşlar listesinde elmas ve diğer değerli taşları saymadığmızda en sert taş olarak granit mermeri kabul edebiliriz. Doğada kullandığımız bir sürü yapı malzemesi vardır. Ahşap bunlardan biridir. Granit mermer ise en sert yapı malzemesi olma özelliğindedir. Mermer, 6-7 mohs sertlik derecesine sahiptir. Silikat içeren granit mermerler bir takım asitlere tepki vermedikleri için mutfakta kullanılmaları idealdir. Limon, sirke ve alkol bu tür mermere zarar vermez. Çizilmeye karşı dayanıklı oldukları için tezgah olarak başarılı bir şekilde kullanılır. Aynı zamanda ısıya dayanıklı olan granit mermer, mutfakta uzun ömürlü bir dekorasyon için mutlaka tercih edilmelidir.

Mermer granit üzerine yapılan cila, diğer taşlara nazaran daha uzun süre çizilmeden, zarar görmeden ve parlaklığını kaybetmeden kalitesini korur. Seramik tercih edilen mutfaklarda kısa sürede malzeme bozulmaktadır. Granit mermer seçiminde ise kalite uzun süre devam etmektedir. Su emmediği için mutfaklarda güvenle kullanılan granit mermer de su emme %0,02 oranındadır. Rengi uzun süre solmaz. Güneş ışınlar granit mermere zarar vermez. Sürekli bakım gerektirmediği için kullanım alanı geniştir. Granit mermer yerine diğer mermer türlerini seçerseniz, malzeme açısından kalitesiz bir seçim yapmış olursunuz. Mermer, sadece sabunlu su ile temizlenir. Parlaklığı kullanılan temizlik malzemesi ile zarar görmez. Uzun süre ilk günkü gibi kullanabilirsiniz. Böylece granit mermer kalitesine sahip olmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Granit mermerler, dekorasyon alanında kullanılan en başarılı mermerlerdir.
 

Aksaray Yaylak
Aksaray Yaylak
Nero Gaska
Nero Gaska
Rosalin Gri
Rosalin Gri
Verda Kivi
Verda Kivi
Kumlama Honlu
Kumlama Honlu
Crema Imperial Granit
Crema Imperial Granit