Mermer Sütun
Geri Dön
Mermer Sütun

Mermer doğal taşlar dekor amaçlı kullanıldığında birçok objenin yapımı sağlanmaktadır. Yer döşemesi yada duvar döşemesi gibi kullanıla dekor taşlar mermer olduğunda sütunlar da gerçekleşmektedir. Sütunların yapımında farklı atölyeler kullanılırken bu modellerin kullanımı gene otel, ya da saray görünümü verilecek mekanlarda kullanılmaktadır.

Mermer sütun objelerin kullanım alanlarına göre üretilmesi farklı bir zorluk oluştursa da özel üretim gibi her sütun oluşturmaktadır. Her sütun için görünümler standart olurken bu standart’ın boyutları yapılan mekana göre değişecektir. Her sütun olacak bölümün boy ölçüsü alınacağı gibi enin kalınlığı ve yapının tutulması gerekli kişiler tarafından hesaplanmalıdır.

Sütun sayısı arttıkça bir yandan mekanın alt yağısında değişikler olmadı aynı zamanda da iç ve dış mimari açıdan eski bir görünüm kazanacaktır. Mermer sütunların ağır olması nedeni ile temelle ilgili yapılandırmalar olması gerekirken alçıdan yapılan sütunlar için bu söz konusu olmaz.

Alçıdan yapılan sütunların daha hafif olması ve temeli sarsmaması nedeni ile mermer sütunları farklı düşünmemiz gerekmektedir. Mermer sütun boyutları yerden tavana kadar yapıldığında ağırlıklarına göre ölçümlerinin alınması gerekir. Eğer mermer sütunları daha minyatür olacak şekilde banyo ya da mutfak, balkon gibi alanlarda kullanacaksanız işlemelerin fazla olmasını isteyebilirsiniz. Minyatür mermer sütunlar ne kadar işçilik üzerinde olursa bulunduğu mekana daha güzel ve otantik bir hava katacaktır. Siz de mermer sütunları görsel açıdan kültürel bir görüntü oluşması için kullanıyorsanız işlemli olanları tercih etmelisiniz.