Mermer Sektörü
Geri Dön
Mermer Sektörü

İnternet sayesinde dünyanın bir ucuna ulaşabiliyoruz. Alıcı ve satıcıların e ticaret sayesinde iletişim problemi artık kalmadı. Peki ya mermer malzeme tedarikçilerine nasıl ulaşabiliriz? Mermer sekörü için de aynı metodu kullanabiliriz. Mermer, önemli bir maden olduğu kadar aynı zamanda tüm dünyaya ihraç edilen önemli bir ihraç unsurudur. Türkiye için özellikle. Mermer tedarikçileri olaran internet üzerinden yurt dışı bağlantılar yakalamak ve bu bağlantılar sayesinde ihracat yapmak mümkündür. Bu konuda mermer tedarikçilerinin internet ayağını etkin şekilde kullanması gerekir. İnternet üzerindeki mermer firmalarının ilan bırakabileceği özel web yüzleri bulunmaktadır. Bu web siteler aracılığı ile mermer türleri ve mermer kalitesi hakkında bilgi alabileceğiniz gibi, mermer çeşitlerini nerede ne kadar fiyat ile ve ne ölçüde bulabileceğinizin bilgisini de kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Mermer sektöründe iletişim, diğer sanayi kollarında olduğu gibi önemlidir. Pazarlama ve reklam için ayrılması gereken bütçe, mermer atölyeleri için ayrılan bütçe ile mermer ocakları bütçesinin yarısı kadar olmalıdır. Çünkü reklam, ürün maliyetinin yarısı kadar bütçe gerektiren bir alandır. Reklam, günümüz için internet demektir. İnternet üzerinden yerli ve yabancı mermer alıcılarına ulaşabilir, yerli ve yabancı mermer tedarikçileri ile iletişim kurabilirsiniz.

Gelişmiş kargo ağı ile, ulusal dış ticaret firmaları ile ülke dışıne veya dış ülkelerden ürün alıp göndermek mümkündür. Ürün mermer olduğunda ise Türkiye'nin mermer pazarında aldığı rol büyüktür. Bu nedenle, maden ocaklarından çıkardığınız yüksek kalite mermeri yurt dışında alıcılarla buluşturmak için online mermer ilan sitelerini kullanmanız gerekir. Mermer tedarikçisi bulmak için alıcıların da aynı arayışı öncelikle internette gerçekleştirmesi gerekir.