Mermer Sanayi
Geri Dön
Mermer Sanayi

Mermer sanayi için en önemli detay fiyatlardır. Her ne kadar ürün kalitesinin önemli olduğu ön plana çıkıyor olsa da, mermer fiyatlarının tüketiciler nezdinde yeri inkar edilemez. Büyük bir iş merkezinin zemin kaplaması için tercih edilen mermer, aynı zamanda evler için de tercih edilmektedir. Bu nedenle her kademeden tüketiciye hitap etmesi açısından mermerin mutlaka kalite kalite olması ve her kalite için farklı fiyatlandırmalar yapılması gerekir. Ayrıca alıcının alış adetine bağlı olarak da mermerin fiyatlandırmasına dikkat edilmesi gerekir.

Sadece ihracat ürünü olarak değil aynı zamanda gündelik hayatta çokça kişi tarafından tercih edilen bir ürün olan mermer, üreticisinin tüketici ile buluşması aşamasında mutlaka önemli olduğunu ve fiyatın alıcı nezdinde alma kararı vermek için bir etkiye sahip olduğunu unutmamak gerekir. Mermer fiyatları çok sık değişmediği için alıcının bu konuda acele etmesi de gerekmez. Pazarlık bu nedenle uzun sürebilir. Fakat yine de mermer fiyatlarının yıllık tefe tüfe oranlarının açıklanmasının ardından senede bir kere ortalama olarak rutin şekilde zamlanması beklenmelidir.

Mermer ocaklarından çıkarılan ve mermer atölyelerinde işlem gören mermerin, alıcıya ulaşma serüveni ise oldukça hareketlidir. Mermer, nihayi yerine ulaşana kadar birçok aşamadan geçer. Son olarak mermer ustaları mermere son şeklini verir ve sonsuza kadar duracağı yerde olmalarını sağlarlar. Dış yüzek, zemin ve iç yüzey kaplamaları mermerle yapıldığında gayet başarılı sonuçlar alınmaktadır.