Mermer Pah Makinası
Geri Dön
Mermer Pah Makinası

Mermer makineleri ağır olmaları ve işlem yaparken güç istemeleri nedeni ile kullanan kişileri kimi zaman yorabilmektedir. Bilgi ve becerinin yanında tecrübenin de önem kazandığı mermer makineleri her zaman mermer sektöründe çalışanlara kolaylık sağlamaktadır. Mermerlerin kullanım alanları arasında kapalı mekanlar ve açık mekanlar bulunurken her zaman dayanıklı bir malzeme olması mermeri ilk tercih sırasına koymaktadır.

Mermerlerin kullanımlarında modellerinin makineler tarafından kesilmesi istenilen bir görünüm kazanabilmektedir fakat renk konusunda makineler sizlere yardımcı olamayacağı için doğru doğal taşı tercihe ettiğinizden emin olmalısınız. Doğal taşlar işlenmemiş hali renk konusunda size bir fikir verebilir fakat kesim ve cilalama sonrasında her zaman doğal taşlar birkaç ton daha koyu bir hal alacaktır.

Mermer taşlarının çeşitli işlemler görmesi onların dayanıklı olmalarını sağlarken renklerinin de belirgin bir şekilde ortaya çıkmasını sağlar. Kimi mermer taşları bloklar halinde kesildiğinde direkt kullanıma hazırlanmak için törpü aşamasından geçerek mermerlerin kesici ve delici olması engellenmektedir. Mermerlerin daha kullanılabilir olması için geçen her aşamada mermerlerin uzun süre renk ve dokusunda bozulmalar olmadan kalmasını sağlamaktadır.

Açık mekanlarda yer döşemelerinde ve mermerlerin kaplamasında kullanılan her parçanın mermer pah makinesinden çıktıktan sonra kullanıma hazır olduklarını bilmeliyiz. Mermerlerin sivri köşelerini yumuşatmak için her zaman mermer makinelerinin kullanılması ve ham mermerlerin direkt olarak döşemelerde kullanılmaması gerekmektedir.