Mermer önemli bir maden
Geri Dön
Mermer önemli bir maden

Çalışma şartlarının her geçen gün zorlaştığı iş dünyasında, mermer sektöründe çalışan kalifiye eleman bulma problemi de giderek zorlaşmaktadır. Mermer atölyelerinde çalışan işçilerin en sık karşılaştığı problem bel ve omurga hastalıkları olduğu için işçi sağlığı ve güvenliği kapsamında atılacak adımlar, mermer atölyeleri söz konusu olduğunda çok daha fazla önem taşımaktadır.

İş dünyasında mermer sektörünün önemi, yüzyıllardır devam eden dev sanayi kolu olarak önem taşır. Bu nedenle bu setköre işçi bulma konusunda sorun yaşamamak ve kalifiye işçilerin verimini arttırmak için mutlaka işçi sağlığı ve güvenliği kapsamında çalışmaların hız kazanması gerekir. Her ne kadar mermer madenleri kadar büyük risk taşımıyor olsalar da, mermer atölyelerinin de ciddi şekilde iş kanunları ile korunması gerekir.

Mermer madenleri ve mermer atölyeleri çalışan güvenliğinin hassas bir şekilde korunması gereken, işçi sağlığı ve çalışanların güvenli şekilde çalışması için gerekli önlemlerin alınması gereken ortamlardır. Kesici delici aletlerin kullanıldığı iş ortamı olarak değerlendirilmesi gereken ve bu nedenle işverenlerin son derece dikkatli olması gereken sektör, maden kazalarında her sene kaybedilen işçilerin, meydana gelen kazaların ardından dikkatle davranılmasının kanunen olduğu kadar vicdanen de önemli olduğunu bizlere gösterdi.

Mermer atölyelerinde kullanılan makinelerin kalitesi, mermer kesim hızı ve mermeri çatlatmadan işlem yapmaya imkan veren yönleri ile ön plandadırlar. Mermer atölyeleri kiralanabildiği gibi satın alımların da söz konusu olduğu mecralardır. Maden ocakları ile anlaşmalı olarak çalışılabilineceği gibi, mermer atölyesi birden fazla mermer ocağı ile anlaşabilir veya sadece bir mermer ocağı ile çalışmaya devam edebilir.