Mermer ocakları
Geri Dön
Mermer ocakları

 

Özellikle ev dekoru için önemli bir malzeme olan mermer, çeşitli mermer ocaklarında zahmetli bir şekilde çıkarılmaktadır. Ev ve işyerleri için hem dekor hem dış kaplama için kullanılan mermerler kalite kalitedir. Her mermer aynı özellikte değildir. Birçok farklı mermer çeşidi vardır. Mermer çeşitleri arasından en uygun olanı bulmak için hem fiyat hem kalite açısından değerlendirme yapmanız gerekir. Tezgah üstü mermeri, dış cephe mermeri ve daha farklı çeşitli mermerler arasından doğru değerlendirmeyi yapmak için mermer seçme konusunda danışmanlık almalısınız.


Neden mermer kullanılır?
 

·       Daha dayanıklıdır.

·       Daha kaliteli ve görsel anlamda daha şıktır.

·       Dış cephe için ideal bir kaplamadı.

·       Tezgah ve evin diğer bölümleri, mobilyalar için dayanıklı uzun ömürlü bir malzemedir.

·       Yanmaz granit kaplamalar ile mermer daha işlevsel bir özelliğe bürünür.
 

Çeşitli alanlarda kullanılan mermerlerin farklı türlerinin ocaklarda işlenerek çıkarıldığını ve ülkemizin mermer çeşitleri açısından zengin bir yapıya sahip olduğunu bilmelisiniz. Mermer ocakları yıllık üretimleri ortalama 50.000 TON olan yerlerdir. Açık bej rengine sahip mermerler geniş ebatlı blok olarak çıkarılabildiği için, bu sayede fabrika ürünleri arasında en çok tercih edilen ürünlerdendir.
 

Mermer çeşitleri arasında Limra değerli bir mermer çeşitidir. Dünya üzerinde çokta fazla üretilmeyen ve benzerine rastlanmayan muadili olmayan limra mermeri, bej mermer türü yumuşak dokuya sahiptir. İç mekanların dekorasyonunda kaliteli malzeme arayanlar için önerilen limra, özel işlem gerektiren iç mekanların ve dış cephe için kaplama yaptırmak isteyenlerin tercih etmesi gereken mermerdir. Kendine özgü beyaz rengini uzun süre koruma özelliğinde olan limra, dayanıklı bir mermerdir. En büyük özelliği ise her koşulda bej tonunu ve kalitesini koruyan ürün, kendi içinde farklı karakter yapılarına sahiptir.
 

Moon cream mermer türünün en büyük özelliği farklı dokusudur. Homojen olması ile şık mermer türlerindendir. En büyük özelliği ise kalitesi ve açık bir zemin tonunda, renginde olmasıdır. Tezgahlar, yüzeyler bu mermer çeşidi ile çok daha kaliteli bir görünüme sahip olmaktadır. En büyük özellik ise parlak ay yüzeyi görünümüdür. Bu özelliği nedeniyle birçok proje de ilk tercih olmaktadır. Günümüzde halen en çok kullanılan ürün olarak bu mermer çeşidi fiyat olarak da diğer mermer çeşitlerinden farkıdır. Mermer ocaklarında en fazla üretilen mermer türü olan moon cream, maden ocağı işletmecilerinin çıkarmayı en fazla tercih ettiği mermer türüdür.