Mermer neden tercih ediliyor?
Geri Dön
Mermer neden tercih ediliyor?

Ülkemiz, dünyanın en değerli mermerlerini üretme konusunda başarılı mermer ocaklarına ve mermer atölyelerine sahiptir. Granit mermer, yapı taşları arasında en çok tercih edilen türdür. Traverten mermer türlerinin de ülkemizde sık tercih ediliyor olması, kaliteli mermer üretimi açısından ülkemizin şansı coğrafyada bulunmasından dolayı şanslı olduğumuz taraflardan biridir.

Mermer atölyelerinde işlenen mermerlerin cilalama, kesme gibi büyük mermer makineleri ile sanayi ürünü haline getirilmesi, yapıların daha sağlam, daha  kaliteli ve çok daha uzun ömürlü işlerin ortaya çıkması söz konusu olmuştur. Mermer üretimi titiz ve özenli davranılması gereken bir dönemdir. Farklı mermer türlerinin işlenme açısından farklı uygulamalara ihtiyacı vardır. Kimi mermer türü dolgu gerektirirken kimi mermer türü sadece işlenme aşamasında bile çok fazla değişim gösterir. Bu nedenle mermerin işlenmesi önemlidir. Doğadan çıktığı şekilde hemen kullanılmayan mermer, özel yapı ve işlerde kaliteli işler için mutlak tercih edilmesi gereken bir yapı malzemesidir.

Dünya çapında üne sahip Türk mermerleri, ihraç pazarında önemli bir yere sahiptir. Tatil köyleri, oteller, büyük işyerlerinin genel merkezlerinin muhtelif kısımları mermer kullanılarak yapıldığında daha kaliteli bir izlenime sahip olurlar. İş merkezleri, konutlar için de mermer önemlidir. Mermer kullanımının yaygınlaşması, mermer türleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamızı zorunlu kılar.

Mermer çeşitlerinin birkaçından bahsetmek istiyoruz. Teknik özellikleri ve kullanım alanları açısından farklılıklar gösteren mermerler, görsel açıdan olduğu kadar teknik açıdan da değerlendirilmelidir.

Memer işleme atölyelerinde olması gereken malzemeler ve makineler şu şekildedir;

1 Adet Full Otomatik Köprü Kesim ( en az bir tane olması gerekir )

1 Adet 15 Kafalı Pah Makinesi ( en az bir tane olması gerekir )

3 Adet Yan Kesim ( en az üç tane olması gerekir )

1 Adet Mini Yan Kesim (en az bir tane olması gerekir )

1 Adet Plaka Cila Makinesi ( en az bir tane olması gerekir )

1 Adet Ankraj Delik Makinesi ( en az bir tane olması gerekir )

1 Adet Çekiçleme (eskitme) Makinesi ( en az bir tane olması gerekir )

10 Adet Şantiye Tipi Silim Makinesi ( en az 5 tane olması gerekir, 10 idealdir )

Mermerlerin teknik özellikler ise traverten ve granit olmak üzere iki çeşittir. En çok kullanılan iki tür mermer olan traverten ve granit, ülkemizde bolca bulunmaktadır.