Mermer Merdiven Basamağı
Geri Dön
Mermer Merdiven Basamağı

Mermer merdivenler kullanım açısından rahat olurken merdivenlerde aranan kaymaması ve basamakların düzlüğü mermerlerde bulunmaktadır. Mermerlerin kaymaması için farklı uygulamaları yapılırken sonradan eklemeler yapılması içinde bazı malzemeler bulunmaktadır. Özellikle zımpara aparatları ile mermer merdivenlerin basamaklarına eklentiler yapılabilmektedir.

Tam olarak basamağın ucuna çekilen şerit halindeki zımpara kağıdı merdiven içinde kaymaları engelleyecek ve basamağa tutuşu arttırmaktadır. Her türlü ayakkabının kaymasını da engelleyen bu uygulama mermer basamaklara rahatlıkla sonradan uygulanabilmektedir. Mermer merdiven basamaklarını kaymaz hale getirmek istiyorsanız öncelikle cilalama aşamasında çıkıntılı bir kısım bırakmanız gerekmektedir. Mermerin ucunda bilinçli bırakılan çıkıntılar aynı işlevi sağlayarak insanların bastığında kaymasını engelleyecektir.

Mermer basamak renkleri içinde istenilen rengin yakalanması açık renklere öncelik verilirken otellerde modern bir görünümü kazanmak için granit doğal taşın oluşturduğu asimetrik yapılı koyu renk taşlar etkili olmaktadır. Granit görünümünde asimetrik yapısının olması modern görünümü desteklerken mermer çeşitleri içerisinde bulunan krem, beyaz, kırık beyaz gibi renkler tercih edilebilmektedir.

Mermer de açık renklerin kullanımı Fransız yapı görünümlerini sağlarken bu binalarda iç mimari her zaman açık renk mermerler tarafından sağlanmaktadır. Mermer merdiven basamaklarının görünümlerini desteklemek için merdiven korkuluğunun da mermer tarafından dekore edilmesi gerekmektedir. Bu görünüm sağlandığında mermerin kullanımı gerçekten güzel görünürken basamakların her zaman ferah ve geniş olmasını sağlayacaktır. Geniş basamak görüntüsünü seviyorsanız gene açık renk mermerleri merdiven basamaklarında kullanmanız gerekmektedir.