Mermer Makineleri
Geri Dön
Mermer Makineleri

Mermer üretim işi ciddi bir iştir. Mermer ocakları işletilirken, kaliteli mermer çıkarmak için verilen çaba, en iyi mermer makineleri ile desteklendiğinde çok daha iyi ürünlerin elde edilmesini sağlar. Mermer makinelerini araştırmadan hangi makineyi almanız gerektiğine karar vermemelisiniz. Önce araştırmalı ve makinelerin verimini, işlem kapasitesini, elektrik sarfiyatını göz önünde bulundurarak son kararı vermelisiniz.

Mermer makinesi seçmeden önce, mermer makineleri arasında en büyük önemi cila makinelerine vermeniz gerektiğini bilmelisiniz. Mermer makine çeşitlerini incelemeden önce, mermer makinesi seçerken fiyatın değil, kalitelin öncelikli olması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Mermer makineleri arasından sizin için seçtiğimiz modeller ve özellikleri şu şekildedir; Mermer profil makinesi özellikleri nelerdir?

Maksimum taş genişliği 4 kafalı profil makinesi için 150, 6 kafalı profil makinesi için 150’dir. Maksimum taş kalınlığı 4 kafalı profil makinesi için 10-100, 6 kafalı profil makinesi için 10-100 olan Alınpah Cila Makinesinde kafa sayısı 3-8 arasında değişmektedir.Motor gücü 7,5 kw olan profil makinesinin konveyör bant motor gücü 1.5’dir. Ağırlık 2200 ve en genişlik 1300 mm olan Alınpah Cila Makinesinin mermer ocaklarında kullanılan verimli makineler olduğunu bilmelisiniz.

2 Kafalı Ebatlama Makinesi özellikleri nelerdir?

Mermer makineleri arasında tercih edilen ve her mermer ocağında olması gereken bir diğer mekine de ebatlama makinesidir. 2 Kafalı Ebatlama Makinesinin özellikleri arasında disk motor gücü 4, diks sayısı 2, disk çağı 350 mm olanları idealdir. Konvetör hızı m/dk 2,5 olan 2 Kafalı Ebatlama Makineleri verim ve hız açısından yeterlidir. Maksimum kesim genişliği 650, maksimim kesimkalınlığı 8/60 olan bu makineler 3500 mm uzunluğundadır. Genişlik 1500, ağırlık 2750 olan 2 Kafalı Ebatlama Makinelerinin maden ocaklarında ebatlama kalitesi açısından önemi büyüktür. 4 Kafalı Yatay Yarma Makinesi Özellikleri nelerdir?
Mermer kesme makinelerinden biri olan 4 Kafalı Yatay Yarma Makinesi ile mermer paketleme öncesinde başarılı iş çıkarılmaktadır. 4 Kafalı Yatay Yarma Makinesinin ortalama ağırlığı 5650 kg civarındadır. Mermer ocaklarının vazgeçilmezi olan makinede olması gereken özellikler arasında;

• Maksimum çalışma genişliği 320 480 mm olmalıdır.
• Maksimum çalışma kalınlığı 180 mm olmalıdır.
• Kullanılacak testere çapı 500/750 aralığında olmalıdır
• Kullanılan testere sayısı 4 olmalıdır.
• Bant motor gücü 1,5 olmalıdır
• Köprü hareket motor gücü 12/22 değerlerinde olmalıdır.
• Ban genişliği 420 mm olmalıdır
• Ban hızı kontrol imkanı verecek şekilde olmalıdır.
• Makine ebatları 5500/2200/2250 olmalıdır.