Mermer Makinalari
Geri Dön
Mermer Makinalari

Kaliteli mermer makinaları ile mermer üretimi mermer kalitesine zarar vermeden yapılır. Mermer kesimi ve mermerin taşınması işlemleri için son derece başarılı makinelere ihtiyaç vardır. Mermer kesme ve mermer silme makinelerinin kalitesi bu nedenle önemlidir. İhracat yıldızı mermer sanayi için yapılan çalışmaların Türkiye için önemli olduğunu unutmamak gerekir. Mermer sanayi için önemli olan kaliteli mermer üretimidir. Kaliteli mermer üretimi için mutlaka iyi özellikte ve yeterlilikte mermer makinalarına ihtiyaç vardır.


Mermer makinalarının özellikleri neler olmalıdır?

Motor gücü yüksek mermer silme makinaları ile mermerin yüzeyi temizlenir ve asıl rengine kavuşur. Damarlı ve damarsız olmak üzere farklı renk ve kalitede doğada bulunan mermerlerin işlenmesi, en az mermer ocaklarından çıkarılmaları kadar önemlidir. Mermer ocaklarından mermer çıkartıldığında, bölgenin mermer cinsi üzerinden verimi dikkate alınır. 300 yıllık mermer ocaklarının dahi günümüzde halen mermer çıkarmak için kullanıldığı unutulmamalıdır. Mermer, son derece etkin kullanılan ve ihracatta öncelikli olan mallar arasında yer alır.

Mermer atölyelerinde iş gücü ve mermer kalitesi önemlidir. Kaliteli mermer çıkaran mermer ocaklarının, kaliteli iş yapan mermer atölyelerine gereksinimi vardır. Mermer üretimi ciddi bir iştir. Türkiye ihracatında değerli bir yere sahip olan mermer, kaliteye önem veren firmalarca işlenmelidir. Mermer alıcısının kalite bazında değerlendirme ile talepte bulunduğu mermer, ülkemizin önemli ihracat ürünleri arasında yer alır. Uzun yıllar bu önceliğini koruyan mermer, dış ülkelerin Türkiye'den en çok talep ettiği ihracat ürünlerindendir.