Mermer Kurna
Geri Dön
Mermer Kurna

Hamamlarda suyun birikmesi için oluşturulan oyuklara kurna denmektedir. Mermer kurnalar hamamlarda suların birikmesinde suyun sıcak kalmasını sağlamaktadır. Sıcak suyun mermere zarar vermemesi ve doğal bir görünüm ile birlikte hamam kültürünün yaşamasını mermer işlemeler sağlamaktadır. Mermer işlemeler arasında lale desenlerine öncelik verilmektedir.

Mermer kurnalar desenlerinde yoğunluklara göre pahaları değişirken mermerlerin kaliteleri işlemlerin daha doğal durmasını sağlamaktadır. Mermer kurna modelleri arasında siz de kendi zevkinize uygun birini seçebilir ve banyonuzda bu objeyi kullanabilirsiniz. Mermer kurnalar genelde hamamlarda kullanılsa da otantik bir banyo isteyen herkes bu objeleri kullanabilir.

Mermer kurna modelleri arasında banyonuza uygun olanı seçmek için renk ve desenlere öncelik vermeniz gerekmektedir. Renk konusunda beyaz her banyoda uyumlu olurken daha otantik bir görünüm için krem tonlarında bulunan mermer kurnaları tercih edebilirsiniz. Kurnaların hamamlarda ve banyolarda oturmasını sağlamak için güzel bir ayak yapılması gerekmektedir. Ayak kısmında işlemeler yapılabileceği gibi sade bir kurna ayağı da tercih edilebilir. Yer ile bütünlük oluşturması için mermer kurnalar kullanıldığında yer döşemesinin de mermer olması gerekmektedir.

Mermer kurnaların hamamlarda kullanımı suyun içinde durması olduğu için derinlikleri de önemli olmaktadır. Derin ve geniş kurnalar işlevsel açıdan iyi bulunurken daha küçük yapıda ve geniş olmayan kurnaların görsel açıdan dekor olarak kullanıldığını söyleyebiliriz.  Hamam öğelerini seviyorsanız illa birebir banyonuzda bu görüntüyü oluşturmak zorunda değilsiniz bunu dekorlar ile de yapabilirsiniz.

Mermer Kurna
Mermer Kurna
Mermer Kurna
Mermer Kurna
Mermer Kurna
Mermer Kurna
Mermer Kurna
Mermer Kurna
Mermer Kurna
Mermer Kurna
Mermer Kurna
Mermer Kurna