Mermer Kolon
Geri Dön
Mermer Kolon

Mimari yapılar içerisinde mermerin kullanımı ve dekorasyonu her zaman farklı olmuştur. Standart apartman tiplerinde mermer giriş kısmında ve yer döşemesinde ağırlıklı olarak kullanılırken bir otel ya da şirket için mermer kullanımı giriş kısmın kolonlar ile döşenmesi ile başlamaktadır.

Giriş kısmın kolonlar ile sıralanması ve üzerine gölgelik yapması için çeşitli araçların kullanılması gelen müşterileri ya da misafirlerinizi memnun edecek aynı zamanda görünümün zengin olmasını sağlayacaktır. Binaların iç mimarilerinde kolan kullanımı sağlanacaksa eğer görünümde farklılık yaratmadan daha ince yapılar tercih edilmelidir.

Bina içlerinde kullanılan mermer kolanların silindir şeklinde olması binanın gizemli görünmesini sağlarken eğer kullanılan bina yüksek bir tavana sahip değilse bu his uyanmayacaktır. Kolanların kullanıldığı binalarda tavan yüksekliği ne kadar çok ise kullanılan mermerlerin işlevi de o kadar sağlam durmaktadır. Mermer kolonların görünümünü şık bir hale getirmek istiyorsanız onların işlemelerini arttırmak yerine biraz varak ile süslemeniz gerekmektedir. Şık olması için altın varak ya da gümüş varak kullanabilir. Kolonların oluşumunu tamamlayacak şekilde üst kısımdan ve alt kısımdan geçilen varaklar güzel ve şık bir görünüm çizecektir.

Görünüm içerisinde beyazların ağırlıklı olacaksa mutlaka altın varakları kullanmalı böylece şık görünümü her türlü sağlıyor olacaksınız. Mermer ile en çok yakışan ikinci bir rengin altın olması nedeni ile önceliğinizi bu renge vermeli ve daha sonra başka alternatifleri denemelisiniz.

Mermer Kolon
Mermer Kolon
Mermer Kolon
Mermer Kolon
Mermer Kolon
Mermer Kolon
Mermer Kolon
Mermer Kolon
Mermer Kolon
Mermer Kolon