Mermer Firmaları
Geri Dön
Mermer Firmaları

İnşaat sektöründe kullanılan malzemelerden biri de mermer olmaktadır. Mermer kullanımı yapıların yer döşemelerinde ya da tezgah gibi alanlarında kullanılabileceği gibi balkon kısımlarında da kullanılmaktadır. Mermerlerin inşaatlarda kullanılabilecek hale gelmesi için ise mutlaka mermerlerin çıkartılması ve çıkartılan mermerlerin işlenmesi gerekmektedir.

Firmalar arasında çıkartılma ve işlenme gibi evreler farklı firmalar tarafından yapılabileceği gibi çok fonksiyonlu firmalar mermeri hem çıkartıp hem de işleyebilmektedir. Mermer firmaları arasında bulundukları bölgelerin ismini alan şirketlerde bulunmaktadır.

Ege de bulunan mermerin çıkartılmasında birçok firma ege bölgesi firmaları olarak adlandırılırken Akdeniz de ya da iç Anadolu da bulunan firmalar da bulundukları bölgelerin isimleri ile adlandırılmaktadır. Mermerin çıkartılmasından işlenme sürecine kadar ağır işçilik yapılırken saf mermerin işlenmesi ve kullanılacak görüntüye ulaşması firmalarda daha çok makineler tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle istenilen mermerlerin kullanılacakları yere göre sipariş edilmesi mermer firmaları için önemlidir. Mermer firmaları aldıkları siparişler doğrultusunda çalışmakta ve ihtiyaçlara karşılık vermektedir.

Firmalarda işlenen mermerlerin kaliteleri, cinsleri ve birçok türleri de gene verilen siparişe göre belirlenmekte ve bu yönde ağırlıklı olarak işçi çalıştırılmaktadır. Mermerlerin işlenmesinde sıra genellikle çıkartılan mermerin ham olarak temizlenmesi ve kalıplara uygun olan boyutların ayrılması olmaktadır. Ayrılan mermer kalıpları uygun olan kesim makinelerinde şekillendirilmekte ve son şeklin verilmesi için taşlama makinelerinden geçmektedir. Yüzeyinin parlak görünmesi için kimi zaman cila yapılırken mermerin kalitesine göre farklı uygulamalar da yapılabilmektedir.