Mermer Çeşitleri
Geri Dön
Mermer Çeşitleri

Mermer bloklar, mermer zemin veya mermer mobilyalar. Mermer dekor ürünler. Tüm bunların üretimi için önce mermer çeşidine karar vermeniz gerekir. Yeni bir dizayn için mermer türü seçiminizde yardımcı olacak bilgileri sizlere sunuyoruz.
 

Victory mermer türü Burdur’da çıkmaktadır. Bu mermer türünü çıkaran ocaklar yılda ortalama 60.000 ton mermer üretimi yapabilmektedir. Parlak yapısı, sade görüntüsü ile kaliteli bir mermer türü olan victory mermer, özel projelerde değerlendirilmektedir. Özellikle sahne dekorları, show romlar, merkez ofisler, genel müdürlükler ve özel malikaneler bu mermer türü ile eşsiz bir dekora sahip olmaktadır.
 

Homojen yapısı ile dikkat çenek bir diğer mermer türü ise SUPEREME BOTTICINO ismindedir. Bu mermer kolay uygulanır. Ve diğer mermer türlerine oranla daha fazla alana kullanılır. SUPEREME BOTTICINO ocakları bir yıl içerisinde 30.000 ton üretim yapabilmektedir. Mutfak üniteleri, çeşitli mobilyalar, zemin döşemeleri SUPEREME BOTTICINO ile kaliteli bir görünüme sahip olabilir. Uzun yıllar dayanıyor olması ve evlerin bu mermer türü ile daha şık olması, mermerin tercih edilmesinde en önemli etkendir. Mermer ocaklarının SUPEREME BOTTICINO üretimi yapıyor olması, o mermer ocağının yıl boyu ciddi çalışmaları zor şartlar altında gerçekleştirdiğinin göstergesidir. SUPEREME BOTTICINO çıkarmanın zahmetli oluşu, mermerin kalitesi ve tercih edilirliği düşünüldüğünde üstesinden gelinmesi gereken bir durumdur. Eğer eviniz için yeni bir dizayn düşünüyor, dış kaplama veya mobilyalar için yenilik yapmak istediğinizi fark ettiyseniz, SUPEREME BOTTICINO tercih etmeniz gereken bir mermer türü olarak karşınızda.
 

Oscar bej türünde ki mermer Antalya’da çıkarılmaktadır. Bir yıl içinde Oscar bej mermer türünü çıkarak mermer ocağı 50.000 ton üretim yapabilmektedir. Feslikan kasabasında bulunan mermer ocaklarında çıkarılan Oscar bej mermer türü,  bej arka plan üzerinde kahverengi beneklerin yer aldığı türde bir mermerdir. Bej ve kahverenginin birleşiminde doğal görüntülerle göz dolduran bu mermer türü, tamamlayıcı bir malzemedir. Zemin döşemelerinde veya büyük ölçekli projelerde dekor tamamlayıcı olarak kullanılmaktadır. Diğer mermer türlerinin yanında kullanılan ve görsel anlamda güzel tasarımlara imza atılmasını sağlayan Oscar bej mermer türü, şık tasarımların içinde yer alır.
 

Traverten mermer türü olarak tercih edilen bir madendir. Sivas Doğanşar bölgesinden çıkarılan bir mermer olan traverten, yılda 40.000 ton üretilir. Traverten mermer ocağında yıllık üretim 40.000 ton olduğu için en fazla kullanılan mermerlerden biridir. Son zamanlarda bu mermer türü çok daha fazla talep almaya başladı, mermer ocakları bu nedenle traverten üretimine odaklandı.