Mermer Blok Kesme Makinaları
Geri Dön
Mermer Blok Kesme Makinaları

Mermer ocaklarından çıkarılan her blok taşın işlenmesi ve kullanılacak boyutlara gelene kadar kesilip küçültülmesi gerekmektedir. Mermer blok kesme makineleri kullanılırken sürekli çalışma nedeni ile ısınmalar yaşanabilmekte ve bu nedenle çalışan blok kesme makinelerinin çalışırken su ile soğutulması ya da soğutucular ile direkt soğutulması söz konusu olmaktadır.

Kalın ve sert mermer bloklarının kesiminde önemli olan bir diğer nokta taşın çatlamadan kesilmesi ve kesilen her parçanın kullanışlı olması için damar yönünün izlenmesi gerekmektedir. Görünümün tek bloktan çıktığını gösteren ve bir alanın kaplanmasında bütünlük gösterecek mermer bloklarının kesimleri ve işlem görmeleri her aşamada önem kazanmaktadır.
 

Büyük mermer blokları kesilirken kullanılacak alanlara göre silindir ya da kare biçimlerde bulunabilmektedir. Bu blokların kesiminden çıkan her bölüm yer döşemelerinde, merdiven kaplamalarında ya da mutfak ve banyolar için tezgah kullanımı sunan parçalar haline gelebilmektedir. Mermerlerin açık ve kapalı alanlarda başta döşeme için kullanılmalarının nedeni birçok dış etkene karşı dayanıklı olmalarıdır.

Suya, rüzgara ve birçok doğa olayına karşı dayanıklı olan mermer türlerinin işlem görmeleri onları çok daha dayanıklı bir hale getirmektedir. Dayanıklı olmak adına önce taşların kesimlerde çatlamadan kesilmeleri sağlanmakta ve sonra ise yüzeyin düzleşmesi ve cilalanması gibi aşamalardan geçmesi gerekmektedir. Son aşama olarak bilinen cilalama aşamasından sonra her doğal taş çok daha dayanıklı bir yapı haline gelmektedir.