Granit Zemin –Yer Kaplama Döşeme
Geri Dön
Granit Zemin –Yer Kaplama Döşeme

Yerlerin sağlıklı bir görünüme kavuşması için doğal taş çeşitlerinden granitleri tercih edebilirsiniz. Granit zemin kaplamalarında parlak temiz bir yüzey oluşurken genellikle toplu kullanıma açık olan yerlerde granit kullanılmaktadır. Kırçıllı görünümü ile granit yüzeyleri farklı renk ve kombinlerle de uyumlu olmaktadır.

Açık renkli mekanlarda kullanım için gri tonları güzel görünümler oluştururken daha koyu mekanlar için siyah tercihi doğru bir kullanım olmaktadır. Sadece gri, beyaz ya da siyah kullanıma sahip olmayan granitler kahve ve kırmızı tonlarda da kendini göstermektedir. Evler için daha farklı renkler daha çok canlı renkler tercih edilebilirken ortak kullanım için sadelikten yana olmak her zaman tercih edilmektedir.

Granit yer kaplama döşemelerinde ağır yapısı nedeni ile her zaman işçiliklerinde daha pahalı olmasına neden olmaktadır. Granit zemin döşemelerinde yerlerde kullanımı uzun ömürlü olması nedeni ile işçiliğin maliyeti uzun vadede karlı bir getiri olmaktadır. Otellerde hemen hemen hepsinde kullanılan granit zemin kaplamalarında her zaman renk açısından açık modeller tercih edilmektedir.

Aydınlık bir görümün yanında zemin için koyu istekler de olurken bu durum zemin siyah olsa da duvarlar her zaman daha açık ve aydınlatma da daha yoğun bir çalışma olmaktadır. Bütünlüğü göze alarak yapılan tasarımlarda granit zeminler her zaman doğru bir tercih olmaktadır.