Granit Çeşitleri
Geri Dön
Granit Çeşitleri

Granit, yerkürenin milyonlarca yıl süren jeolojik oluşum dönemlerinde kuars, feldispat ve mika gibi değişik minerallerin birleşmesiyle oluşmuş tabii magma kayalarıdır. bileşimindeki bu minerallerin oluşturduğu dokusuyla sağlam bir konstrüksiyona ve Zengin renk skalasıyla estetik görünme sahip bulunan granit, tarih boyunca aranılan, yeryüzünün en katı ve dayanıklı bina malzemesi olmuştur.

granit, yapıları harici etkenlerden koruması, bina içerisi iklimi muhafaza etmesi, periyodik bakımlara gereksinim göstermemesi, ışığı yansıtması ve parlaklığını uzunca zaman koruyarak ilk günkü görüntüsünü yıllarca kaybetmemesi gibi fiziksel özelliklerinin yanı dizi Zengin renk ve doku seçenekleriyle, modern mimaride tercih edilen bir bina malzemesidir. hem de değişik kalınlıklarda ve boyutlarda imal edilebilmesi, cephe kaplaması için ankraj deliklerinin delinebilmesi gibi avantajlara sahiptir.

günümüzün en dayanıklı ve estetik bina malzemesi bulunan granit, Zengin renk ve doku çeşitliliğine sahiptir. yalın temizlenebilir oluşuyla da iç ve harici mekanlarda kullanılabilecek en işlevsel ve hijyenik malzemedir.