Değerlenen Sanayi; Mermer
Geri Dön
Değerlenen Sanayi; Mermer

Yükselen sanayi olarak adlandırılan ve yıllardır bölgemizin en değerli iş kollarından biri olan mermer sanayisinde önemli olan iş makinelerinin kalitesidir. İyi iş makineleri ile mermere zarar vermeden işleme işlemi uygulanır. Mermerin taşınmasında, işlenmesinde ve diğer tüm işlemlerde mermer işmakinaları kalite açısından ele alınmalı, kaliteli mermer için en uygun iş makinesi kullanımıa özen gösterilmelidir. Kullanılan makinenin mutlaka belgelerinin olması ve makinenin mermer türü için uygun olduğundan emin olunması gerekir.
 

Sanayi, mermer sektörü ve ihracat

Önemli yan gelirlerden biri olarak görülmesi gereken mermer sanayi, Türkiye'nin bu günde değin yaşadığı ekonomik çalkantılardan etkilenmemiştir. İhracat, ürün kalitesi ile ilgili olarak mermer sanayii için sürekli artmıştır. Türkiye, her geçen yıl mermer ihracatında artan değerlere sahiptir. Her sene Avrupa ve Amerika'dan alımlar gerçekleşmekte, kaliteli Türk mermeri için önemli anlaşmalar ihracatın güçlenmesi adına yapılmaktadır.

Tüm bunlardan yola çıkarak, mermer sanayi hakkında şunu belirtmek gerekir; mermer her zaman alıcı bulan ve mimari açıdan değerli bir hammaddedir. Yer yüzey kaplama olsun sanat alanında çalışmalar için olsun sürekli olarak kullanım alanları artmakta ve değişmektedir. Bu nedenle mermere olan talep asla azalmayacaktır. Kaliteli mermer satmak kolaydır. Türkiye'de mermer madenlerinin kaliteli ürün için şanslı olduğu düşünüldüğünde ise mermer üretiminin ülke istihdamı ve bir o kadar da ihracatı için oldukça önemli olduğunu söylemek mümkün.